Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Familie eist half miljoen schadevergoeding

Familie mishandeld slachtoffer eist half miljoen schadevergoeding

15/03/2019 06:17 - Van onze redactie

Familie eist half miljoen schadevergoeding

 

PARAMARIBO - Morino L., Furgil D. en Abryan V. verschenen kalm voor kantonrechter Marie Mettendaf. Het drietal staat terecht voor zware mishandeling en poging tot moord. Donderdag werd een schadevergoeding van meer dan een half miljoen SRD geëist door de familie van het slachtoffer. Hun raadsvrouw Georgette Leter zei dat schadevergoeding wordt gevraagd, omdat het slachtoffer door de mishandeling niet meer in staat is om te werken.

Het drietal zou Marlon A. in juli 2018 zodanig hebben toegetakeld aan de Libanonweg dat die kapverwondingen opliep aan hoofd, armen en benen. Hij moest operaties ondergaan en aan de wonden liep hij zware infecties op. Een medische specialist heeft verklaard dat het slachtoffer moeilijk of niet zal herstellen van deze letsels.

De familie wil daarom 505.435,05 SRD schadevergoeding, als compensatie van het te derven arbeidsloon tot zijn pensioengerechtigde leeftijd en van de medische kosten die door hen zijn gemaakt. Het slachtoffer verklaarde dat hij behoorlijk teleurgesteld is dat zoiets hem moest overkomen. Hij vermoedt dat er sprake is van een opgezette zaak en heeft geen idee waarom hem dit onrecht is aangedaan. Volgens raadsvrouw Leter is het ook voor de verdediging niet duidelijk waarom de verdachten hem hebben mishandeld.

De krant verneemt dat het motief in de relationele sfeer gezocht moet worden. Een van de verdachten zou een relatie met de vrouwelijke verdachte Abryan V. hebben. Ook het slachtoffer had een affaire met haar, wat mogelijk tot jaloezie heeft geleid. Volgens Leter mag volgens de Surinaamse wet maximaal slechts SRD 14.000 aan schadevergoeding toegekend worden. Ze zegt een antwoord van de rechter af te wachten met betrekking tot haar besluit over de eis van familie. Bij de volgende zitting op 28 maart gaat de magistraat hier op in.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina