Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Curaçao 'humanitaire hub' voor Venezuela

Curaçao 'humanitaire hub' voor Venezuela

15/03/2019 23:17

Curaçao 'humanitaire hub' voor Venezuela

 

WILLEMSTAD - Nederland en de VS hebben vrijdag een akkoord ondertekend over het gebruik van Curaçao als knooppunt voor humanitaire hulp aan Venezuela, meldt de Curaçaose premier Eugene Rhuggenaath op Twitter. De drie landen kwamen in actie op verzoek van de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó, die door het Westen als wettige interim-president is erkend.

Er is afgesproken dat de VS Curaçao een jaar lang als knooppunt en springplank mag gebruiken voor humanitaire hulptransporten naar Venezuela. De Amerikanen mogen geen militairen of legermaterieel inzetten. Ook mag de hulp alleen worden geleverd en in Venezuela worden verspreid als dat onder "vreedzame omstandigheden" kan plaatsvinden.

De overeenkomst, die een maand geleden al werd aangekondigd door de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok, zorgde toen voor onenigheid in het Curaçaose parlement. Het parlement vond dat Blok Rhuggenaath had gepasseerd door het plan voor de 'humanitaire hub' zelf naar buiten te brengen, voordat de premier zijn plan goed kon uitleggen aan de bevolking. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina