Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Amerikaanse diplomaten uit Venezuela

Amerikaanse diplomaten uit Venezuela

15/03/2019 02:03

De Amerikaanse ambassade in Caracas.

De Amerikaanse ambassade in Caracas. Foto: AFP  

CARACAS - De laatste Amerikaanse diplomaten die nog in Venezuela zaten, hebben het Zuid-Amerikaanse land donderdag verlaten. Minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zei dat de diplomaten hun werk op andere plekken zullen voortzetten.

Pompeo zei dat de diplomaten zich blijven inzetten voor het verstrekken van humanitaire hulp aan de Venezolanen. Ook blijven ze de democratische oppositie tegen president Nicolás Maduro steunen.

Venezuela droeg de Amerikaanse diplomaten dinsdag op binnen 72 uur het land te verlaten. Dat gebeurde nadat Maduro zijn ambtgenoot Donald Trump had beschuldigd van "cybersabotage'', waardoor het land te maken kreeg met een grote en langdurige stroomstoring. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van de VS had zelf al aangekondigd het ambassadepersoneel terug te halen. DVHN.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina