Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kinderen dood door schietpartij Brazilië

Kinderen dood door schietpartij Brazilië

13/03/2019 15:37

Politie bij de Raul Brasil-school.

Politie bij de Raul Brasil-school.  

SÃO PAULO - Zeker zes kinderen zijn om het leven gekomen op een school in Brazilië. Twee mannen drongen het gebouw in Suzano binnen en begonnen te schieten, zegt de politie. De daders zouden daarna zichzelf hebben doodgeschoten.

De autoriteiten in de staat São Paulo melden dat in totaal tien doden zijn gevallen, onder wie ook de daders. Ook raakten ongeveer vijftien mensen gewond, onder wie veel scholieren. De daders schoten eerst iemand neer bij een nabijgelegen wasstraat en vielen daarna de school aan.

Het duo had zich volgens een hoge politiefunctionaris onder meer bewapend met een pistool en een "middeleeuws wapen dat leek op een pijl en boog''. De politie arriveerde volgens hem na acht minuten bij de Raul Brasil school, maar toen hadden de daders zich al van het leven beroofd.

Op camerabeelden is te zien hoe scholieren zich in veiligheid proberen te brengen. Ze rennen gillend om hulp weg. Gouverneur João Doria reageerde onthutst op het bloedbad. "Ik was geschokt door wat ik zag in die school'', zei hij. "Het is het verdrietigste wat ik in mijn leven heb gezien.'' Over het motief voor de schietpartij is nog niets bekend. De gouverneur weet niet of de schutters vroeger zelf op de school zaten. DVHN.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina