Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Natio gereed voor oefeninterland Guyana

Nickerie klaar voor oefeninterland Natio vs Guyana

12/03/2019 21:36 - Marciano Millerson

Bondscoach Dean Gorré geeft uitleg over het trainingskamp dat Natio in Nickerie zal afwerken. Naast de oefenmeester Natio-aanvoerder Claidel Kohinor.

Bondscoach Dean Gorré geeft uitleg over het trainingskamp dat Natio in Nickerie zal afwerken. Naast de oefenmeester Natio-aanvoerder Claidel Kohinor. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - “Het is een unicum in de geschiedenis dat er een interland wordt gespeeld in Nickerie tussen Suriname en Guyana”, aldus SVB-bestuurslid Roy Samuels maandagmiddag tijdens een persconferentie in verband met het trainingskamp van de nationale mannenvoetbalselectie in rijstdistrict Nickerie. Natio bereidt zich voor op het laatste duel om zich te kwalificeren voor de Concacaf Nations League. Het team komt op 23 maart uit tegen St. Kitts en Nevis in het André Kamperveen Stadion.

De selectie speelt zaterdagmiddag een oefeninterland tegen Guyana. Bondscoach Dean Gorré wilde graag een trainingskamp in Suriname opzetten. Gezien de beschikbaarheid van hotels en het stadion voldeed Nickerie aan de eisen, zegt Samuels. "Er moeten wel nog wat kleine aanpassingen bij het stadion worden gepleegd, maar wij zijn ready." Het bestuurslid deed verder uit de doeken dat de oefeninterland als een officiële wedstrijd bij de Concacaf staat ingeschreven.

Gorré beschouwt het meetmoment als generale repetitie voor het treffen tegen St. Kitts. Het zal uiteindelijk bepalen wie er op 23 maart zullen spelen. "Wij kunnen dan wat zaken uitproberen. Verder zullen wij als technische staf gedurende de resterende twee weken er alles aan doen om de spelers klaar te stomen, zodat wij een overwinning kunnen behalen." De bondscoach wijst op het feit dat het team tegen St. Kitts in optimale vorm zal moeten verkeren.

"Wij zijn geen team of land dat voor 80 procent een overwinning kan behalen. Wij moeten 100 procent ready zijn om te kunnen zegevieren." Suriname heeft vier punten; St. Kitts staat er met zes punten beter voor en kan zich bij winst plaatsen voor de Gold Cup tevens promotie naar League A. "Ze komen dus voor de winst, maar wij gaan voor die drie punten." Natio-aanvoerder Claidel Kohinor merkt progressie binnen het team. "Individueel zijn alle spelers gegroeid en de eenheid is sterker geworden." Hij verwacht goed voetbal en een overwinning tegen Guyana.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina