Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minderjarigen zwanger door misbruik

Minderjarigen zwanger door misbruik

12/03/2019 09:57 - Van onze redactie

Hoofdinspecteur Retitia Forster adviseert ouders hun kinderen al op jonge leeftijd voor te lichten over seks.

Hoofdinspecteur Retitia Forster adviseert ouders hun kinderen al op jonge leeftijd voor te lichten over seks. Foto: dWT Archief  

NIEUW-NICKERIE - De politie in Nickerie heeft afgelopen week vier jongemannen aangehouden. Zij worden verdacht van misbruik van twee tieners. De meisjes van twaalf en vijftien jaar zijn zwanger. "We weten niet wat er aan de hand is, maar het blijkt dat mensen tegenwoordig een vrije opvoeding geven aan hun kinderen en dat ze op zeer jeugdige leeftijd al seksueel actief zijn", zegt waarnemend regiocommandant Retitia Forster.

Als ouder doet ze een dringend beroep op andere ouders om hun kinderen al op heel jonge leeftijd voor te lichten over seks. "Het mag geen taboe meer zijn. Het is een must tegenwoordig dat je met je kind erover praat", zegt Forster. "Soms praat u als ouder misschien niet met uw kind. Maar de media en internet voeden de kinderen met zulke berichten, soms ook met verkeerde informatie waardoor ze op een verkeerd spoor belanden."

Forster wijst erop dat wanneer kinderen al op zeer jonge leeftijd seksueel actief zijn zonder dat hun ouders het weten, "dan is het zeker dat u niet communiceert met uw kind, vooral als het gaat om een meisje dat in verwachting kan raken".

De regiocommandant betreurt het dat zulke gevallen zich voordoen terwijl kinderen nog in de schoolbanken behoren te zitten. "Indien ouders met hun kinderen gaan praten, dan denk ik dat de kinderen wat stappen achterwaarts gaan maken en zulke situaties zullen vermijden."

Forster roept ouders op goed te letten op hun kinderen. Zij kon inhoudelijk niet ingaan op de vier aanhoudingen, "omdat het gaat om zeer gevoelige zaken waarbij jeugdigen betrokken zijn".

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina