Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COLUMN: MPP & FB

COLUMN: MPP & FB

12/03/2019 14:00 - Rozengeur

COLUMN: MPP & FB

Gerold Rozenblad  

Het is op het randje, die reclame, maar van mij mogen ze een prijs krijgen bij HSDS. Het was wel even schrikken toen de advertentie mij online in felgele kleur tegenmoet sloeg. MPP! We weten allemaal waarvoor deze afkorting doorgaans staat. De meest hartgrondige vloek. Maar bij HSDS staat het voor “Mek a Prijs Panya”. Nou, laat de kortingenactie verband houden met de invoering van de rij- en voertuigenbelasting, dan weet je waar de MPP werkelijk op slaat.

Helaas voor HSDS, wanneer je als burger de belasting hebt betaald en achteraf blijkt dat collega-ondernemers van HSDS de belasting ook nog in de prijs doorberekenen, dan zal die afkorting nog wel vaker hartgrondiger worden geuit dan bij de kassa van de belastingdienst. In elk geval mogen ze bij HSDS van mij de prijs in ontvangst nemen voor het verbloemd uiten van de nationale gevoelens sedert deze belasting aan ons is opgedrongen.

Wie ook een prijs verdient, is minister Lekhram Soerdjan van LVV. Met de stille trom bijna, maar hij schijnt stand te hebben gehouden. De Chinese trawlers moeten weg. Hoeveel voeten het in de aarde heeft gekost, zullen wij misschien nooit weten, want wij weten niet welke krachten hij heeft moeten bevechten, maar het klonk wel verrassend verfrissend in de assemblee toen hij opmerkte dat gebleken is dat die vaartuigen niet voldoen, en dus geen toestemming krijgen om te vissen. Meer nog, nu zijn ze illegaal in onze wateren en zal hij nagaan hoe ze kunnen worden verwijderd.

Soerdjan heeft vanaf het begin de zaak methodisch aangepakt. En ik moet het ruiterlijk toegeven; niet alleen de visserijsector had gedacht dat er via een spitsvondigheid een 'oplossing' zou worden gevonden voor de trawlers. Na de bewindsman te hebben bestookt met meningen en verwachtingen, is het minste dat gedaan kan worden hem publiekelijk danken. Al was het om ook ervoor te zorgen dat hij de steun in de rug blijft voelen tot de trawlers uit het zicht van onze kust zijn verdwenen.

Maar de hoofdprijs verdient toch mijn president. Voor zijn eerlijkheid! Als u van uw stoel bent gevallen, krabbel maar rustig overeind. Afstoffen hoeft niet, want wanneer u de inhoud van de eerlijkheid verneemt zal u toch weer kennis maken met de grond. Het stond ietwat verhuld in een bericht gisteren, maar het staatshoofd gaf toe dat "een speciaal team" FB afstruint om te lezen wat de burgers vinden. Erger nog, dat team antwoordt ook nog. Helaas is niet aangegeven of dit team in dienst staat van zijn partij of dat het door de overheid betaalde mensen betreft. Ook niet hoe groot dit zou zijn.

Geluiden geven aan dat het "team" onder de pannen is bij de nationale gifmenger, maar zolang daarvoor geen bewijzen zijn, moeten we het maar doen met de eerlijkheid dat in elk geval een team FB afstruint. En dat geeft te denken. Zeker als er ook geluiden zijn dat een zekere oppositionele partij ook over personen schijnt te beschikken, die als trollen fungeren. Trollen zijn mensen die doorgaans juist erop toezien dat zij woedende reacties bij u en mij ontlokken. En daar schijnt de zijde van de pres een antwoord op te hebben gevonden.

De FB-oorlog is uitgebroken. Nu kan ik beter verklaren waarom er vaker bij discussies over actuele onderwerpen, die om niets ontaarden, mij (en vermoedelijk u ook) steeds meer het gevoel bekruipt van: WTF?

roziegeur@gmail.com

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina