Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Inspecteur rijdt vijfjarige jongen aan

Inspecteur rijdt vijfjarige jongen aan

11/03/2019 10:02 - Cheflin Paulus

Inspecteur Sergio Gentle.

Inspecteur Sergio Gentle. Foto: Politiebond.sr  

PARAMARIBO - De politie doet onderzoek naar een aanrijding die vrijdagmiddag is veroorzaakt door het hoofd van het Regio Bijstandsteam (RBT) Paramaribo, inspecteur Sergio Gentle. Daarbij werd een vijfjarige jongen aangereden. De inspecteur, die ook penningmeester is van de politiebond, bevestigt de aanrijding aan de krant. Hij zegt dat het slachtoffertje het goed maakt.

De jongen is na het ongeval vervoerd naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Details over de toestand van het kind kon het hoofd van de SEH, Mireya Rodriquez, niet verschaffen. Het ongeval deed zich voor op de kruising van de Fred Derbystraat en de Drambrandersgracht. Het jongetje stak samen met zijn tante en nicht over toen hij door de pick-up werd geraakt. De tante en nicht zagen het voertuig nog tijdig. 

De politieman reed vermoedelijk met hoge snelheid en kwam tegen een elektriciteitsmast tot stilstand. De inspecteur zegt desgevraagd dat het goed met hem gaat. "De samenleving hoeft zich niet druk te maken om mij. Laten wij ons ontfermen over die jongen, want vanaf het geval zich heeft voorgedaan heb ik mij daarover zorgen gemaakt. Hij maakt het goed. Voor nu kan ik dat zeggen. Ik ben wel dankbaar dat omstanders hulp hebben geboden. Ik wil ze echt daarvoor bedanken. "

De politiefunctionaris wil niet inhoudelijk ingaan op het verkeersongeval. "Ik wil niet vooruitlopen op het onderzoek van mijn collega's. Laten wij ze de gelegenheid geven hun werk goed te doen. De politie komt uit met een bericht hierover. Meer kan ik niet zeggen." De voorlichtingsafdeling van de politie wilde in het weekend geen informatie geven over het ongeval.

Hoofdinspecteur Humprey Naarden zei dat het onderzoek nog niet afgerond is en dat hij daarom nog geen details kan verschaffen. De woordvoerder van de politiebond, Revelino Eijk, zei ook niet op de hoogte te zijn van de aanrijding van de penningmeester. Hij verwees naar de voorlichtingsafdeling. "Ik kan niet vertellen wat er gebeurd is. Ik ben niet op de hoogte van deze case."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina