Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Rechter u mag hem jarenlang opsluiten’

‘Rechter u mag hem jarenlang opsluiten’

13/02/2019 21:25 - Van onze redactie

‘Rechter u mag hem jaren lang opsluiten’

 

PARAMARIBO - “Sroto a man. Hij mag niet vrij uitgaan terwijl hij me heeft verwond. Ik heb hem niets gedaan. Rechter u kunt hem jarenlang opsluiten”, riep het slachtoffer dinsdag zonder lang na te denken, toen rechter Dinesh Sewrattan hem vroeg wat hij graag ziet gebeuren met de verdachte Marcelino P.

De getuige, het slachtoffer, verklaarde dat hij op 18 juli 2018 zonder reden is neergestoken door Marcelino P.  Volgens hem heeft de verdachte eerst een lege fles gegooid op een andere jongen met wie hij - de getuige - liep. "Ik vroeg alleen wat er aan de hand was en dat was de reden waarom hij zijn mes tevoorschijn haalde en mij stak." Het slachtoffer viel in een goot. Hij zegt dat het ruim twee maanden heeft geduurd voordat de wond genezen was.

Marcelino P. beweert dat het om een oude ruzie gaat. Volgens hem was er een vete tussen hem en de jongen op wie hij de fles had gegooid. De ruzie was enige tijd geleden te Balingsoela begonnen, omdat de jongen een stuk worst op hem had gegooid. Toen de verdachte hem te Ephraimszegen zag op die 18de juli, ging hij om rekenschap vragen. Hij zegt dat hij zijn mes tevoorschijn haalde omdat de twee jongens hem aanvielen. "Ik heb gestoken om me te verdedigen", aldus de verdachte. Op 26 februari komt officier van justitie Rayshree Koendan aan het woord met een strafeis.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina