Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Curaçao spil voor hulp Venezuela

Curaçao spil voor hulp Venezuela

13/02/2019 20:19

Curaçao spil voor hulp Venezuela

 

DEN HAAG - Als het aan het Nederlandse kabinet ligt, wordt Curaçao de spil in de hulp aan de noodlijdende bevolking van het buurland Venezuela. De ministers Stef Blok (Buitenlandse Zaken) en Sigrid Kaag ((Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) melden aan de Tweede Kamer dat het kabinet, in overleg met de regering van Curaçao, ingaat op een verzoek daartoe van de Venezolaanse interim-president Guaidó en de Verenigde Staten. Curaçao moet de "logistieke hub" worden voor humanitaire hulp.

Volgens het kabinet is het cruciaal dat de Venezolaanse bevolking toegang krijgt tot voedsel en medicijnen, die daar hard nodig zijn. Blok hoopt dat president Maduro toestemming geeft voor de hulp. Volgens de minister gebruikt Maduro het onthouden van hulp nu "als onverkwikkelijk instrument" om druk uit te oefenen op de eigen bevolking. Hij vindt het "verschrikkelijk" dat Maduro de problemen ontkent.

Het kabinet maakt zich ernstige zorgen over de situatie in Venezuela. "Op economisch, sociaal, humanitair en politiek gebied glijdt het land steeds verder af". Nederland wil ook dat er zo snel mogelijk verkiezingen komen in Venezuela. "Vandaar dat we ook Guaidó als interim-president hebben erkend", zegt minister Blok. NOS

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina