Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ferrier over Cultuur: ‘Ik ben er nog niet uit’

‘Ik ben er nog niet uit’

12/02/2019 00:02 - Cheflin Paulus

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur wil deze maand nog de problemen op het directoraat Cultuur opgelost hebben.

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur wil deze maand nog de problemen op het directoraat Cultuur opgelost hebben. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Ik ben er nog niet uit. Ik moet eerlijk zeggen dat dit echt een hectische situatie is geworden, maar er moet uiteindelijk een eind hieraan komen”, zucht minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Ze reageert op de situatie tussen de ontevreden groep medewerkers van het directoraat Cultuur en de directie.

De medewerkers, die sinds begin januari in beraad zijn, hebben directeur Elviera Sandie en onderdirecteur Harriëtte Bholasingh-Helstone tot vrijdag de tijd gegeven om op te stappen. Ferrier zegt dat zij meer ruimte nodig heeft om te bemiddelen tussen de twee groepen. Enkele zaken die de spanning tussen de twee partijen hebben veroorzaakt, zijn nog onduidelijk voor de bewindsvrouw.

Het feit dat de vakbond zich heeft gemengd in de situatie is volgens haar reden om de zaak nog aandachtiger te bekijken. "Dit alles is al een tijdje gaande en er moet een eind aan komen. Ik ben iemand die zaken goed wil oplossen, dus heb ik om wat ruimte gevraagd om alles op tafel te leggen. Maar voor eind februari wil ik een eind aan dit alles brengen," verzekert de minister.

De bewindsvrouw zegt dat zij het heel erg druk heeft gehad in de afgelopen periode met andere belangen van het ministerie, waardoor zij zich niet optimaal kan focussen op de enerverende situatie tussen de werknemers en de directie van Cultuur. Eerder had ze beide groepen al om meer tijd gevraagd om na te gaan wat een bevredigende oplossing zou zijn in de zaak. Ook had ze partijen gevraagd om kalm te blijven en geen ruzie te maken.

Ferrier begrijpt dat de samenleving zich ook afvraagt wat er allemaal gebeurt, want de situatie is niet gunstig voor de goede gang van zaken op het directoraat en voor de uitvoering van het werk. "Ik snap dat er dingen zijn die opgelost moeten worden, maar wij kunnen niet zomaar een beslissing nemen. We moeten een goed besluit nemen dat uiteindelijk voor beide partijen werkt."

Sandie vertelde vorig week aan de redactie dat de situatie op haar departement rustig is. De bond wilde geen reactie geven over de recente ontwikkelingen. Het is niet bekend wat de nog ontevreden medewerkers zullen doen op weg naar het ultimatum van vrijdag.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina