Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stibula geeft seksuele voorlichting aan jongeren

Stibula geeft seksuele voorlichting aan jongeren Latour

11/02/2019 00:04 - Cheflin Paulus

De stand aan de Latourweg waar jongeren werden geinformeerd over seksualiteit.

De stand aan de Latourweg waar jongeren werden geinformeerd over seksualiteit. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De Stichting Buurtorganisatie Latour (Stibula) heeft zaterdag een informatiesessie georganiseerd voor buurtbewoners. De focus lag op het informeren van jongeren over seksualiteit, lust en liefde. Tussen vier en zes in de middag hebben studenten verpleegkunde, gespecialiseerd in gemeenschappelijke gezondheidszorg, geïnteresseerden voorzien van informatie en voorbehoedsmiddelen.

Thaissia Hardjo­oetomo, coördinator, zegt dat een informatiesessie over seksualiteit is georganiseerd omdat er in het ressort Latour veel tienerzwangerschappen voorkomen. "Latour en omliggende ressorten hebben veel jongeren en die moet je altijd informeren over seksualiteit. Ze vertellen over seksueel overdraagbare aandoeningen en het gevolg van het hebben van onbeschermde seks. Je weet nooit genoeg dus je moet jongeren blijven informeren."

Op de vraag waarom ervoor gekozen is om de informatiesessie langs de Latourweg te houden, zegt ze dat de jongeren die de informatie het hardst nodig hebben zich in de namiddag veel in deze straat ophouden. De plek is dus strategisch gekozen. Voor en naast de barbershop waar de activiteit is gehouden, houden zich dagelijks tientallen jongeren op om een babbeltje met elkaar te maken.

Het is Hardjooetomo zaterdag opgevallen dat veel jongeren bescheiden waren om de stand te bezoeken die was opgezet om voorbehoedsmiddelen, informatie en brochures te verstrekken. "Ze liepen stiekem langs en durfden niet te stoppen. Toen wij van de organisatie ze benaderden liepen ze wel mee en stelden een heleboel vragen. Ze moesten eerst loskomen. Vooral de jonge heren."

Hardjooetomo beaamt dat het belangrijk is om bij toekomstige sessies ook informatie te geven in het Aucaans en Saramaccaans. Het is de organisatie opgevallen dat enkele volwassenen in die talen de informatie wilden, maar dat daarop niet naar tevredenheid ingespeeld kon worden. Toch vindt de coördinator dat het doel is bereikt doordat er veel voorbehoedsmiddelen zijn uitgedeeld en veel jongeren zijn geïnformeerd. "Het geeft een goed gevoel als je tot de mensen gesproken hebt."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina