Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Haïtianen protesteren tegen president

Haïtianen protesteren tegen president Jovenel Moise

11/02/2019 03:18

Haïtianen protesteren tegen president Jovenel Moise

Foto: AFP  

P0RT-AU-PRINCE - In de Haïtiaanse hoofdstad wierpen demonstranten zondag met autobanden straatblokkades op in een protest tegen de president Jovenel Moise. Ook waren schoten te horen, meldde een Amerikaanse diplomatieke post. De post waarschuwde uit de buurt te blijven van grote menigten.

De ontevreden Haïtianen eisen het vertrek van de president. Ze beschuldigen de regering ervan geld uit een hulpfonds achterovergedrukt te hebben. Het fonds is eigenlijk bestemd voor de wederopbouw na de vernietigende aardbeving van 2010.

De protesten begonnen afgelopen vrijdag. Er viel toen volgens een plaatselijke krant een dode en tientallen mensen raakten gewond. Ook meerdere politieagenten zouden door stenen verwond zijn. De politie zette traangas tegen de demonstranten in. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina