Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Politiek en sport

COMMENTAAR: Politiek en sport

11/02/2019 12:00

COMMENTAAR: Politiek en sport

 

SURINAME GAAT DE meest vreemde en verrassende tijden tegemoet. Met de verkiezingen voor de deur zullen politieke partijen of toppers soms openlijk en soms achter de schermen mensen proberen te beïnvloeden. Er zal met geld of andere middelen worden gesmeten om mensen te doen geloven dat zij de juiste mensen zijn om Suriname te redden. En het is een gegeven dat mensen in nood gemakkelijk te beïnvloeden zijn wanneer hen spullen of dingen worden aangereikt die zij ontberen.

Het was daarom slechts een kwestie van tijd, voordat dit fenomeen ook binnen de Surinaamse sportwereld zijn intrede zou doen. Sportorganisaties of sporters hebben in de afgelopen tijden letterlijk en figuurlijk lopen bedelen en lopen aangeven wat zij nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen. Zij kregen echter het gevoel dat zij zich in een woestijn bevonden, omdat niemand hen hoorde. Behalve wanneer er politiek ermee gescoord kon worden. Denk maar aan Miguel van Assen.

Met de verkiezingen voor de deur lijken de sporters plotseling belangrijk te zijn geworden. De ploegen of sporters krijgen plotseling vanuit verschillende kanten de hand toegereikt. De ene keer geschiedt dat rechtstreeks en de andere keer via via. De overstap van oud-international Ronny Aloema naar Papatam uit Albina riep daarom direct veel vragen op. De doelman voert namelijk een felle campagne voor de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP). Natuurlijk ontkent hij alles, maar een goed verstaander heeft slechts een half woord nodig om dingen te begrijpen.

Maar niet alleen de VHP probeert op deze manier kiezers naar zich toe te trekken, want de geruchten doen ook de ronde dat president Desi Bouterse nu de sterke man is achter West United uit Coronie. Mensen dicht bij de paarse partij beweren zelfs dat spelers naast banen en geld, ook grond is aangeboden. Het lijkt niet onwaarschijnlijk, omdat het duidelijk is dat de regeringspartij in de districten terrein aan het verliezen is. En dat moet worden tegengegaan, want andere partijen proberen in de eens voor hen te verwaarlozen districten, toe te slaan.

Maar wat dat betreft is politicus en zakenman Dilip Sardjoe hen voor geweest toen hij enkele jaren terug volksclub Transvaal overnam. Het is te begrijpen dat de meeste sportorganisaties of sporters vanwege de hoge nood zullen toehappen. Maar de vraag is wat er na de verkiezingen zal gebeuren.

Het is namelijk alom bekend dat politici na de verkiezingen de mensen laten vallen. Vooral als zij niet het gewenste resultaat hebben behaald. Maar misschien zelfs voor de verkiezingen, want wat zal er gebeuren met een Transvaler als die in een shirt van een andere partij op de training of voor een andere activiteit verschijnt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina