Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Sport van belang binnen onderwijs’

‘Sport van belang binnen onderwijs’

10/02/2019 17:45

Minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken (l) en de Chinese ambassadeur Liu Quan bij de aanvang van de China Ambassador School Cup.

Minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken (l) en de Chinese ambassadeur Liu Quan bij de aanvang van de China Ambassador School Cup. Foto: NII  

PARAMARIBO - Sport moet een belangrijke plek krijgen binnen het onderwijs. Dit zei minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zaterdag tijdens de openingsceremonie van de China Ambassador School Cup in het Youth Community Center Sophia’s Lust, meldt het NII.

Ferrier is blij dat een denksport, dammen, is meegenomen omdat die goed plannen kan stimuleren. Minister Ferrier hoopt dat het toernooi in de toekomst wordt uitgebreid met scholen van alle districten. De ambassadeur van de Volksrepubliek China, Liu Quan, gaf aan dat sporten vriendschap en communicatie kan bevorderen.

Volgens de diplomaat onderhoudt hij een goede en sterke relatie met het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Het thema van het evenement, 'Respect for yourself and respect for others', staat voor de sociale basis tussen Suriname en China. vindt minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken  Zij zegt dat de leerlingen goed in de gaten worden gehouden door de aanwezige sportbonden voor talentontwikkeling.

Aan de China Ambassador School Cup doen enkele glo- en voj-scholen mee uit Coronie, Commewijne, Wanica en Paramaribo. Ze komen tegen elkaar uit op de onderdelen dammen, atletiek, volleybal, voetbal en slagbal. Het toernooi is een initiatief van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken in samenwerking met de ambassade van de Volksrepubliek China. Het evenement beslaat twee weekends en wordt op zondag 17 februari afgesloten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina