Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • In Suriname opgepakte stagiaire ‘erin geluisd’

In Suriname opgepakte stagiaire ‘erin geluisd’

10/02/2019 12:53

In Suriname opgepakte stagiaire ‘erin geluisd’

 

AMSTERDAM - De Nederlandse stagiaire Florence D., die vorige week op de Johan Adolf Pengel Luchthaven werd aangehouden wegens poging tot smokkelen van ruim een kilo cocaïne, is door haar zogenaamde vriend 'erin geluisd’. Dit zegt ze in het Nederlands nieuws- en actualiteitenprogramma Hart van Nederland. Ze is donderdag weer vrijgelaten en inmiddels terug op Nederlandse bodem.

Ze kende de 'vriend' die haar vroeg de parfum mee te nemen naar Nederland vier maanden. "We hadden een vertrouwensband. Zoiets verwacht je gewoon niet. Ik heb hem vanuit de gevangenis heel kort gesproken. Het was vrij onsamenhangend wat hij zei, volgens hem was er iemand anders bij betrokken. Omdat ik nog niet weet hoe het verhaal precies zit wil ik er niet teveel over zeggen", aldus Florence.

Omdat ze door middel van Whatsapp-gesprekken met hem kon bewijzen dat ze echt van niets wist, werd ze vrijgelaten, maar toen zat ze dus wel al vier dagen vast. "Ik ben er nu vrij nuchter onder maar denk dat de grootste schok nog moet komen."

Dit mag nooit meer iemand overkomen, vindt Florence, dus wil ze iedereen op het hart drukken: "Neem nooit iets mee voor een ander!". "Ik had weleens gehoord dat je nooit iets mee moet nemen maar ik had echt geen reden tot wantrouwen. Ik heb er zeker iets van geleerd en wil door het delen van mijn verhaal graag mijn naam zuiveren maar ook anderen waarschuwen", besluit ze. Florence's 'vriend' heeft toegegeven de flessen parfum, met daarin de lading cocaïne, aan haar te hebben gegeven. Hij zit nog vast. Hartvannederland.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina