Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Communicatietalenten worden ook in 2019 erkend

Communicatietalenten worden ook in 2019 erkend

10/02/2019 10:51 - Van onze redactie

De winnaars Gilbert Purperhart van 1660 en Meryl Pocorni van de SLM.

De winnaars Gilbert Purperhart van 1660 en Meryl Pocorni van de SLM. Foto: CCPR  

PARAMARIBO - De afgelopen jaren heeft het Centrum voor Communicatie & Public Relations (CCPR) awards uitgereikt aan communicatietalenten en organisaties die veelvuldig een noemenswaardige bijdrage hebben geleverd aan de communicatiebranche in Suriname. Het centrum is nu bezig met een evaluatie.

"Wij zijn benieuwd naar uw mening en zijn continu bezig met diverse commissies de processen te evalueren. Het erkennen van communicatietalenten vinden wij nog steeds erg belangrijk en zullen zoals gebruikelijk, samen met u de nominatielijst samenstellen", zegt Angela van der Kooye, voorzitter van het CCPR, in een persbericht.

In november 2017 en mei 2018 zijn er naast de grote reclameprijs ook communicatie-awards uitgereikt voor de beste commercial, de beste slogan en het best geschreven stuk. Ook is de beste communicatieman of -vrouw benoemd. In 2018 is er ook een award voor de beste column uitgereikt.

Volgens de organisatie heeft de praktijk de afgelopen twee jaar uitgewezen dat communicatietalenten en organisaties graag genomineerd worden en zelf een inzending doen per categorie. Alle communicatietalenten binnen de communicatiebranche kunnen namelijk in aanmerking komen voor de erkenning.

In 2018 hebben circa tienduizend personen via de website van het CCPR gereageerd op de genomineerden, waarna de awards tijdens het communicatiecongres zijn uitgereikt. Het gehele proces, inclusief de criteria per categorie, was tot het moment van de uitreiking via de website te volgen. "Ik vind dit erg positief en hartverwarmend", zei Henk van Vliet, communicatieprofessional 2018, over de uitreiking van de prijs.

In de voorbij jaren zijn onder andere ook Sharda Ganga en Ivan Cairo in de prijzen gevallen. Bij de bedrijven vielen onder meer Kirpalani en taxibedrijf 1660 op. Aspecten als authenticiteit, creativiteit, correct taalgebruik, slimme communicatie, ethiek en simpelheid, toegespitst op een bepaalde doelgroep door yu eigi sani, wegen mee bij de toekenning van de verschillende communicatieawards.

De resultaten van de evaluatie, waaraan iedereen kan meedoen, worden meegenomen in de procedures. Van 15 maart tot 15 mei kan iedereen communicatietalenten nomineren voor een award. De criteria om voor een prijs in aanmerking te komen, zullen vanaf 15 maart via de website beschikbaar zijn. De nominatielijst wordt kort na 15 mei bekendgemaakt, de namen van de winnaars worden in oktober gepubliceerd waarna de awards worden uitgereikt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina