Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surinamer eerste Caribische CAT-geslaagde

Surinamer eerste CAT-geslaagde in Caribisch gebied

09/02/2019 20:28

Surmac-manager Alwin Plein overhandigt Danasanio Sital een CAT-pet en zijn certificaat.

Surmac-manager Alwin Plein overhandigt Danasanio Sital een CAT-pet en zijn certificaat. Foto: Surmac  

PARAMARIBO - Dansanio Sital is de eerste cursist in het Caribisch gebied die de Technicians for the Caribbean-training van Caterpillar succesvol heeft afgerond. Sital die door tussenkomst van Surmac deze training kon volgen, markeert met zijn daad een historisch moment voor Suriname in het algemeen en Surmac in het bijzonder.

De Cat-gecertificeerde keek naar het nieuws en kwam erachter dat Caterpillar aan elke Surinamer een gratis online technische basistraining aanbood. Sital aarzelde niet en ging op zoek naar meer informatie. Op de Facebook-pagina van Surmac zag hij de link; hij registreerde zich direct. "Alles verliep vlekkeloos", vertelt hij. "Ik heb er drie weken over gedaan, ongeveer drie dagen per week."

Het was volgens Sital even wennen in het begin. Hij deed voor het eerst een onlinetraining die bovendien in het Engels werd gegeven. "Het was heel anders", laat hij weten. "De taal was geen probleem voor mij, maar het was toch even wennen, omdat je niet dagelijks Engels praat of schrijft."

De onlinetraining heeft Sital, die een rijke technische achtergrond heeft, gemotiveerd om verder te studeren. "Ik zou graag meer van dergelijke trainingen willen volgen. Niet alleen online, maar ook praktische trainingen zodat ik mezelf beter kan ontwikkelen, want ik ben nog lang niet op de plek waar ik wil zijn."

Sinds 1 januari 2019 hebben zich meer dan achthonderd cursisten aangemeld bij de gratis Technicians for the Caribbean-training van Caterpillar. In het Caribisch gebied wordt de training aangeboden door Surmac, Macorp (Guyana) en M&E Limited (Bahama's). In Suriname hebben zich 801 personen aangemeld. Macorp en M&E Limited registreerden samen 23 personen.

Caterpillar initieerde dit technicians-programma in 2017 in Afrika waar het een gigantisch succes werd. Op grond hiervan werd besloten deze technische basistraining ook in het Caribisch gebied aan te bieden. Sital heeft een korte boodschap aan de achthonderd cursisten die zich hebben opgegeven. "Als je eenmaal bent begonnen, rond het gewoon af. Je wordt er niet minder van, je wordt er juist meer van. Je leert er veel uit en je kan heel veel doen met het certificaat. Dit is het begin."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina