Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eerste advocatenkantoor in Commewijne geopend

Eerste advocatenkantoor in Commewijne geopend

09/02/2019 05:19 - Gilliamo Orban

Eerste advocatenkantoor in Commewijne geopend

 

PARAMARIBO - Advocaat Maureen Nibte heeft vrijdag het eerste advocatenkantoor geopend in Commewijne. Het is haar namelijk opgevallen dat veel van haar cliënten afkomstig zijn uit dit district. “Mensen die ik bijsta, zijn onder andere opgesloten in de politiecellen van Meerzorg en Richelieu”, haalt ze als voorbeeld aan. Door de klantenkring in Commewijne kwam ze op het idee om in het district een kantoor op te zetten.

"Ik heb onderzoek gedaan en het blijkt dat er geen enkel advocatenkantoor hier is. Ik heb toen besloten om dicht bij de mensen te komen, ze hoeven dan niet helemaal naar Paramaribo af te reizen", benadrukt de raadsvrouw. Ook wil ze hiermee de drempel verlagen voor de districtsbewoners om naar een advocaat te stappen. "Als de mensen in de omgeving van advocaten moeten komen, is dat nieuw voor hen. Maar als je tussen hen vertoeft, ben je een van hen", legt Nibte uit.

Nu er een advocatenkantoor in het district is, kan de Jules Wijdenboschbrug iets meer worden ontlast van voertuigen. "Het is beter dat ik hier ben, dan dat ongeveer twintig mensen voor juridische hulp de oversteek moeten doen", zegt de advocaat die het vak al vijf jaar beoefent. Ze is nog steeds verbaasd over het feit dat ze geen enkel advocatenkantoor in Commewijne heeft aangetroffen, terwijl er wel advocaten in het district wonen.

Nibte hoopt dat het nieuws over de opening van haar kantoor mondeling wordt verspreid. Ook ziet ze graag dat districtscommissaris Ajaikoemar Kali en de politie rechtzoekende personen verwijzen naar haar kantoor. Een advocaat mag volgens haar geen reclame maken. Het kantoor is een filiaal van het Business Center Ephraïm (BCE) dat verder bestaat uit een schoonmaakbedrijf en import- en exportonderneming. Ook verhuurt BCE appartementen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina