Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘De directeur moet eer aan zichzelf houden’

‘De directeur moet eer aan zichzelf houden’

09/02/2019 00:02 - Jason Pinas

Cultuurdirecteur Elviera Sandie zegt dat er niets van ontevredenheid te merken is binnen haar departement.

Cultuurdirecteur Elviera Sandie zegt dat er niets van ontevredenheid te merken is binnen haar departement. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Een groep medewerkers van het directoraat Cultuur, is nog steeds niet tevreden met Elviera Sandie als directeur. Ook onderdirecteur Harriëtte Bholasingh-Helstone moet, als het aan hen ligt, het veld ruimen. De medewerkers zijn al enkele weken in beraad omdat zij de situatie waarin zij werken, niet gunstig vinden. Daarnaast kunnen zij zich niet verenigen met het beleid; zij eisen dat de leiding vertrekt.

Op de afdeling waar Sandie zit, heerst er een rustige sfeer. Ook op het terrein lijkt de situatie normaal. Niets van ontevredenheid is te merken. Dat wordt ook verteld door de directeur. "Ik heb niets gemerkt hoor. U mag rondkijken. U bent ook vrij om te praten met iedereen. Vraag ze maar, dan heeft u het verhaal van beide kanten", zegt ze lachend tegen de redactie.

Echter, bij navraag blijkt dat de situatie niet zo rooskleurig is. Volgens twee van de medewerkers, is er niets veranderd. Hoewel dit duo wel op zijn plaats zit, laat het weten dat er grote ontevredenheid is. "Ze is niet gewild hier en moet gewoon de eer aan zichzelf houden", benadrukt één van hen. De overige collega's verlaten hun werkplek wanneer de leiding van het directoraat het terrein betreedt. "Dat is hun actiemethode."

Haidy Claver van de bond bij Cultuur en Ronald Hooghart van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) wensen voorlopig niet te reageren op deze kwestie. "Persstilte", reageert Hooghart kort. Personeelsleden hebben graag dat de leiding van Cultuur uiterlijk vrijdag opstapt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina