Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachte spreekt zichzelf tegen

Verdachte betrapt op tegenstrijdige verklaringen

08/02/2019 21:25 - Van onze redactie

Verdachte betrapt op tegenstrijdige verklaringen

 

PARAMARIBO - Sevilio M. legde donderdag tegenstrijdige verklaringen af tijdens zijn verhoor door kantonrechter Siegline Wijnhard. De beklaagde moest vragen beantwoorden in het bijzijn van een vrouwelijke winkeleigenaar die hij zou hebben beroofd op 18 december 2018. Hij raakte in de war en bakte zich in zijn eigen vet. De winkeleigenaar werd gehoord als getuige.

De rechter wees de verdachte erop dat hij zaken verdraaide om het te doen lijken dat hij niet bij betrokken was bij de beroving. Hij reageerde hierop nogal geschokt en bleef voor enkele momenten stil. Echter, aan het eind van de behandeling van de strafzaak, bekende Sevilio M. Hij zou de winkelier van meer dan SRD 4.000 hebben beroofd. Hij had hulp van een medeverdachte die nog voortvluchtig is. De twee mannen hielden de vrouw onder schot en haalden haar kasregister leeg.

De vrouw vertelde de rechter dat zij zeker is dat Sevilio M. degene is die haar samen met een andere manspersoon beroofde. Ook de andere verdachte zou zij kunnen aanwijzen zodra hij in de boeien geslagen wordt. Sevilio M. zei voordat hij bekende, dat de winkelier niet goed wijs is en hem zomaar bezwaart. "Heb je goed gezien. Kijk goed dan zie je zelf dat ik het niet ben. Ik stond buiten en dat weet je. Ik stond lang genoeg daar dat je me kon zien", zei de beklaagde. 

De rechter vroeg Sevilio M. waarom hij dan is weggerend na de beroving waarop hij antwoorde dat hij afgeschrikt was door een schot dat was afgevuurd. "Ik was geschrokken en rende voor mijn leven. Waarom zou ik niet moeten rennen, meester. Ik zou naar het werk gaan." Sevilio M. had geen advocaat. Op de vraag of hij een raadsman van de staat wilde, zei hij eerst dat hij niet zeker wist of hij een advocaat nodig heeft.

Nadat de rechter hem erop wees dat de strafpleiter voor zijn rechten moet opkomen stemde hij in. Advocaat Shanti Mangre werd bereid gevonden om de beklaagde kosteloos bij te staan. De magistraat deelde Sevilio M. mee dat hij niet verplicht is om antwoord te geven op de vragen die hem gesteld worden en dat hij gebruik mag maken van zijn zwijgrecht. De zaak wordt op 7 maart verder behandeld.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina