Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Regering wil onderzoek naar ‘gossip’ Gersie

Regering wil onderzoek naar ‘gossip' ontslag Gersie

08/02/2019 16:41 - Wilfred Leeuwin

Glenn Gersie, governor van de Centrale Bank.

Glenn Gersie, governor van de Centrale Bank. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De regering heeft aangekondigd een onderzoek te zullen doen naar wat zij noemt de 'gossip' (roddel) over het ontslag van Centrale Bankpresident Glenn Gersie. Minister Soewarto Moestadja die in het parlement de vertegenwoordiger en coördinator is van de regering zei vrijdag, op eerdere vragen van leden van de VHP-fractie dat de regering niet zal reageren op ‘gossip’.

Hij vroeg het parlement dan ook voorzichtig met deze kwestie om te gaan. Al enkele dagen doen geruchten de ronde dat de regering van plan is Gersie te vervangen. Ook zou de intentieverklaring worden ingetrokken waarin de Centrale Bank en de regering hebben afgesproken dat er geen monetaire financiering zal plaatsvinden.

Moestadja bestempelde al deze geruchten als 'gossip' en kondigde een onderzoek hiernaar aan. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings Simons begreep uit de korte mededeling van Moestadja dat de regering geen enkel voornemen heeft om Gersie te ontslaan en de intentieverklaring in te trekken. "Het is dus niet waar, minister?", vroeg zij waarop Moestadja instemmend knikte.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina