Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Onduidelijkheid connectie Suriname met cocaïneboot

Onduidelijkheid connectie Suriname met cocaïneboot

08/02/2019 15:43 - Ivan Cairo

Onduidelijkheid connectie Suriname met cocaïneboot

 

PARAMARIBO - De afgelopen dagen is door verschillende media bericht dat een grote partij cocaïne die op een schip door de Portugese autoriteiten is onderschept in Suriname is ingeladen. Op de Sea Scan 1 is maar liefst 2.500 kilo coke in beslag genomen en zijn elf opvarenden, onder wie acht Oekraïeners, gearresteerd.

In de buitenlandse pers wordt gerapporteerd dat het schip voor het laatst "een land in Latijns-Amerika" had aangedaan voordat het werd aangehouden. Suriname is in de originele persverslagen niet genoemd. Onderzoek bracht evenwel aan het licht dat het schip voor het laatst aan de kade was geweest in Paramaribo.

De Sea Scan 1 is een bevoorradings- en sleepboot voor aardolieactiviteiten op zee. Dat blijkt uit maritieme gevens die door de Ware Tijd zijn nagetrokken. Wat het schip in Surinaamse wateren is komen doen is niet duidelijk. Desgevraagd zegt Staatsolie-directeur Rudolf Elias dat de Sea Scan 1 niet in het land was voor werkzaamheden van Staatsolie. "Niet in 2018 en niet gepland voor dit jaar", aldus Elias.

Ook bij Havenbeheer is er geen informatie over voornoemd vaartuig. "De informatie die ik tot nu toe heb, is dat het schip niet van onze haven afkomstig is. We kunnen nu alleen dat met zekerheid zeggen", zegt een medewerker bij Havenbeheer. Wanneer het vaartuig naar Suriname is gekomen, is onduidelijk. Bij de politie is er ook nog geen informatie of het schip in het land was en dat de drugs mogelijk hier zijn ingeladen.

Uit de internationale maritieme gegevens blijkt dat de Sea Scan 1 op 11 januari uit Paramaribo is vertrokken. Het schip, dat onder Panamese vlag vaart, is op 30 januari op circa driehonderd kilometer ten westen van het eilandje San Vincente aangehouden. Dat gebeurde in internationale wateren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen