Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Actieplan Kinderen moet realistisch zijn’

‘Actieplan Kinderen moet realistisch zijn’

08/02/2019 08:39 - Amanda Palis

Socioloog Julia Terborg en Bruce Sariredjo van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting tijdens de tweede consultatie workshop voor het nationaal actieplan kinderen.

Socioloog Julia Terborg en Bruce Sariredjo van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting tijdens de tweede consultatie workshop voor het nationaal actieplan kinderen. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - “Wij willen in het nieuwe Nationaal Actieplan Kinderen 2019-2021 geen acties en of doelen opnemen die niet haalbaar zijn.” Dit zei Bruce Sariredjo, waarnemend hoofd Bureau Kinderrechten van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) donderdag tijdens een tweede consultatieworkshop voor de formulering van het plan.

Deelnemers waren vertegenwoordigers van ngo's en andere organisaties die voornamelijk met kinderen werken. De eerste workshop in december 2018 was speciaal voor overheidsinstanties die kinderbeleid helpen formuleren. "Samen met het maatschappelijk middenveld willen wij bekijken hoe het plan zo goed mogelijk kan worden geformuleer", zei socioloog Julia Terborg. 

"Tijdens de eerste sessie is er al een ontwerp gemaakt. Hierop verwachten wij feedback en aanvullingen van de particpanten" sprak Terborg die door het ministerie in samenwerking met Unicef, het VN-Kinderfonds is aangetrokken om het nieuwe plan samen te stellen. Het wordt geschreven naar aanleiding van commentaar van de VN op het landelijk rapport dat Suriname in 2014 heeft ingediend.

Terborg: "Het indienen van een landelijke rapportage is een verplichting van elk land dat het Kinderrechtenverdrag heeft geratificeerd. Met de kanttekeningen van de Verenigde Naties moeten wij een nieuw plan schrijven om gezondheid en welzijn van het kind te bevorderen."

In de hernieuwde versie worden evaluatiepunten meegenomen van het eerste Nationaal actieplan kinderen 2009-2013. Daarin staat dat het monitoringmechanisme, waarmee de vorderingen en acties van het plan worden gevolgd, niet optimaal heeft gefunctioneerd. In het nieuwe plan zijn er duidelijke richtlijnen opgenomen voor monitoring en evaluatie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina