Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Forensisch Centrum gedenkt Opa Doeli

Forensisch Centrum gedenkt Opa Doeli

03/02/2019 10:29 - Merredith Bruce

Een jeugdige van Opa Doeli helpt een handje bij het uitladen van de spullen die vrijdag zijn gedoneerd aan het jeugddoorgangscentrum.

Een jeugdige van Opa Doeli helpt een handje bij het uitladen van de spullen die vrijdag zijn gedoneerd aan het jeugddoorgangscentrum. Foto: Forensisch Centrum voor Delictpreventie en Resocialisatie  

PARAMARIBO - “Er zijn weinig financiële middelen in het land en als die er zijn, gaan ze over het algemeen niet naar deze doelgroep”, zegt Daphne Breuker, directeur van het Forensisch Centrum voor Delictpreventie en Resocialisatie. Hiermee onderbouwt ze het initiatief om samen met de stichting Forensic Mental Health Organization goederen te doneren aan jeugdigen van Opa Doeli. Het gaat om onder meer matrassen, lakens, deodorant en tandenborstels.

Breuker is als forensisch psycholoog bij het centrum nauw betrokken bij de doelgroep. De instantie houdt zich bezig met psychologisch onderzoek bij strafzaken. Regelmatig worden jongeren onderzocht die in voorarrest zijn in het jeugddoorgangscentrum. Onderdeel daarvan is ook een natraject om de kans op herhaling van een strafbaar feit te verkleinen. "Het gaat uiteindelijk om een veiligere maatschappij, maar wij vinden vanwege ethische redenen dat jeugdigen niet thuishoren in een gevang", zegt Breuker.

Jeugdigen komen volgens haar niet zomaar in aanraking met justitie. "Soms hebben ze te maken met veel armoede en met ingewikkelde opvoedsituaties. Ze komen soms uit gezinnen waar het niet zo goed op orde is gesteld en we vinden dat we vanuit het forensisch centrum iets kunnen betekenen voor deze doelgroep." Volgens haar was er geen specifieke noodzaak om de spullen te doneren. Ze hecht er wel belang aan dat de kinderen die tijdelijk in het jeugddoorgangshuis verblijven in redelijke omstandigheden verkeren. "We vinden dat ze een goed of redelijk bed moeten hebben", zegt ze over de donatie van de matrassen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina