Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • PVT streeft naar nieuwe overheid

Partij voor Vrijheid en Transformatie streeft naar nieuwe overheid

02/02/2019 22:48 - Amanda Palis

Bestuurslid Rumi Knoppel tijdens de proclamtie van de Partij voor Vrijheid en Transformatie (PVT). Aan de tafel zitten medebestuursleden Gene van Dijk en Denny Kandhai.

Bestuurslid Rumi Knoppel tijdens de proclamtie van de Partij voor Vrijheid en Transformatie (PVT). Aan de tafel zitten medebestuursleden Gene van Dijk en Denny Kandhai. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Net als bij de vorige verkiezingen dienen zich naarmate de stembusgang nadert nieuwe partijen aan. In het Lalla Rookh Gebouw werd donderdagavond de Partij voor Vrijheid en Transformatie (PVT) geproclameerd. Ze streeft naar een systeem met veel meer vrijheid en beslissingsbevoegdheid voor burgers en om Suriname te maken tot in grote mate belastingvrij land.

Rumi Knoppel, die met Gene van Dijk en Denny Kandhai het bestuur vormt, stelde in een lezing dat "volksversterking via kennisversterking nodig is als we de oude overheidsstructuren willen veranderen". De 'nieuwe overheid', gezien door de bril van PVT, wordt er één die zich meer richt op wettelijke voorzieningen, waarbij aan politici privileges, zoals het recht op grote lappen grond, worden ontnomen.

Een ander kenmerk van de nieuwe overheid is dat ze minder bemoeienis heeft met hoe haar burgers hun leven inrichten en strafrechterlijke procedures voor zowel burgers als politici op één lijn brengt. Volgens PVT zal Suriname een belastingparadijs worden, waarbij burgers geen loon-, inkomsten- en huurwaardebelasting en sommige invoerrechten meer zouden hoeven te betalen. Ze zouden hierdoor meer geld overhouden.

Dienstverleners zouden niet meer afhankelijk moeten zijn van het slechte betalingsgedrag van de overheid. "Maar om dit te kunnen realiseren moeten burgers meer weten van de universele rechten van de mens." Burgers zouden rechtstreeks politie, onderwijzers en zorgverleners moeten betalen wat zekerheid zou moeten bieden dat hun geld goed wordt besteed. Doordat de macht niet langer ligt bij een overkoepelende overheid, zullen er geen politieke benoemingen en stakingen meer zijn.

Het bestaan van de PTV is donderdag wel bekendgemaakt, maar intern moet nog het een en ander afgehandeld worden, alvorens de partij gereed zal zijn om zich te registreren. PVT zegt prioriteit te geven aan het transformeren van de sectoren onderwijs, veiligheid en gezondheid. "Het is afstappen van een structuur die mensen jarenlang heeft geïnstitutionaliseerd. Deze transformatie zal geen makkelijke taak zijn en ik denk niet dat ik die zal meemaken. Maar iemand moet ergens beginnen en het zaadje moet alvast geplant worden", aldus Knoppel.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina