Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Michel Felisi naar NPS

Michel Felisi naar NPS

31/01/2019 17:39 - Van onze redactie

Michel Felisi naar NPS

Michel Felisi is overgestapt naar de NPS. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Michel Felisi is toegetreden tot de Nationale Partij Suriname. De oud-minister van Regionale Ontwikkeling (2005-2010) is tot voor kort lid geweest van de BEP.

Volgens een persbericht van de NPS heeft de 56-jarige Felisi diverse gesprekken gevoerd met verschillende politieke partijen. Uiteindelijk koos hij voor de NPS omdat die de economie van het land opgekrikt zou hebben. "Hij gaat voor een goed en beter Suriname en zal niet meewerken aan populistisch beleid", aldus een passage uit het persbericht.

De NPS vervolgt dat Felisi heeft besloten de BEP te verlaten, omdat die partij deel uitmaakt van een coalitie die werkt aan verpaupering van het land. Daarnaast worden belangrijke nationale vraagstukken zoals criminaliteit, economie en gezondheid niet aangekaart door de fractie in De Nationale Assemblee. Binnen de NPS zal de oud-bewindsman het campagneplan helpen schrijven "en de boodschap van de groene partij zo goed mogelijk overbrengen om het land naar hogere hoogten te brengen".

In december 2018 keerde Celsius Waterberg de BEP de rug toe. Net als Felisi was hij in het derde kabinet-Venetiaan minister. Hij had de leiding over Volksgezondheid. Waterberg, die ook jaren de BEP als voorzitter heeft geleid, blijft assembleelid. Hij zei eerder deze maand tegen de Ware Tijd dat hij op 8 februari bekend maakt naar welke politieke partij hij gaat. In 2012 verlieten Waldie Ajaiso en Diana Pokie de BEP.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina