Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Integrale aanpak huiselijk geweld Nickerie’

‘Integrale aanpak huiselijk geweld Nickerie’

30/01/2019 20:13 - Beta Debidien

‘Integrale aanpak huiselijk geweld Nickerie’

 

NIEUW-NICKERIE - “Het is nu tijd dat we naar buiten stappen om het probleem van huiselijk geweld samen met de gemeenschap integraal aan te pakken.” Dit zegt waarnemend regiocommandant West, hoofdinspecteur Retitia Forster. In het district Nickerie waren er vorige week drie gevallen van huiselijk geweld met een vrouw als slachtoffer.

De politie heeft drie mannen in verzekering gesteld voor mishandeling. Bij twee van de gevallen ging het om de partner en in de derde zaak mishandelde een man zijn moeder. De slachtoffers hebben letsel opgelopen, maar niet van ernstige aard. Forster benadrukt dat de politie extra zwaar tilt aan huiselijk geweld "vandaar dat we de drie daders ook in verzekering hebben gesteld".

De hoofdinspecteur noemt het belangrijk om te onderzoeken wat de achtergrond van huiselijk geweld is. "We merken dat de mensen er niet graag over willen praten, maar op het moment dat het ergere vormen aanneemt dan stappen ze wel naar de politie." Ze stelt dat slachtoffers vaak geen aangifte doen omdat ze financieel afhankelijk zijn van de dader.

Er worden argumenten aangedragen dat ze bij de man onderdak hebben, dat het gaat om de vader van de kinderen en dat zij niet zonder hem zouden kunnen. "Pas wanneer de maat voor hen vol is, doen ze de stap om bij de politie het probleem aan te geven. De aangifte wordt opgenomen, verdachten aangehouden en voorgeleid en in overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld", legt ze de gang van zaken in een notendop uit.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina