Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nickerie bezorgd over toename gokmachines

Districtsraad Nickerie bezorgd over grote aantal gokmachines

28/01/2019 18:54 - Beta Debidien

Een van de vele locaties in het district Nickerie waar Suribet-kantoren
gevestigd zijn.

Een van de vele locaties in het district Nickerie waar Suribet-kantoren gevestigd zijn. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - De districtsraad van Nickerie is bezorgd over het groot aantal Suribet-gokmachines in onder meer supermarkten en winkels. De raad wil maatregelen van de autoriteiten. “Het mag niet zo zijn dat ook scholieren (in uniform) proberen loten te kopen. Wie voert de controle uit?”, vraagt districtsraadslid Nandenie Dinai zich af.

Dinai heeft tijdens een kennismakingsvergadering haar bezorgdheid geuit tegenover districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe.De dc vroeg waarom het lid niet de hulp heeft ingeroepen van de instanties die belast zijn met het toezicht op de goktenten.

Ook de ondervoorzitter van de raad, Azeez Khodabaks, maakt zich zorgen en vraagt zich af wat de regering doet. "Het is een heel slechte daad dat Suribet de gelegenheid krijgt om gokmachines te plaatsen in supermarkten waar jong en oud komen en dit leidt tot ontwrichting." 

De districtscommissaris begrijpt de bezorgdheid van de raadsleden en heeft gevraagd haar tijd te geven om deze kwestie goed te bekijken, waarna zij de raad schriftelijk zal antwoorden. Ze benadrukt wel dat niemand wordt gedwongen om naar een goktent te gaan. "We moeten ook onze verantwoordelijkheid nemen, want als wij er niet naartoe gaan zullen de goktenten op een gegeven moment moeten sluiten."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina