Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brunswijk ziet paars als grootste opposant

Brunswijk ziet paars als grootste opposant

28/01/2019 09:57 - Jason Pinas

Volgens Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk is de partij gegroeid en zal die meer dan vijf zetels halen bij de verkiezingen in 2020.

Volgens Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk is de partij gegroeid en zal die meer dan vijf zetels halen bij de verkiezingen in 2020. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Abop-leider Ronnie Brunswijk zal er bij de verkiezingen van mei 2020 alles aan doen om de NDP uit het machtscentrum te houden omdat ze in alle opzichten het land achteruit brengt. De NDP is daarom zijn grootste opposant, zegt hij tegen de krant. “Ik vecht niet met andere partijen, na NDP mi e go puru”, zegt hij zelfverzekerd.

Hoe dat zal gebeuren wil hij niet vertellen, maar hij is er wel van overtuigd dat de NDP niet meer aan de macht komt. "Wij hebben NDP leven gegeven in 2010 en wij gaan ervoor zorgen taki wi e go puru den baka. Ik Romeo Bravo ga die stekker eruit trekken in 2020." Tijdens het jaarlijkse Abop-congres hebben de districtsbesturen van de partij uitgebreid van gedachten gewisseld met de leiding. Zo is gesproken over het pad dat gevolgd zal worden naar de verkiezing toe. Daarvoor zijn er duidelijke richtlijnen geformuleerd.

Congresvoorzitter Marinus Bee vertelde de aanwezigen dat het tempo van de verkiezingscampagne langzaamaan zal worden opgevoerd de komende maanden. Bee: "We hebben geen enkele reden om te stellen dat we 28 zetels willen, terwijl we goed weten dat die droom niet haalbaar is. Twaalf is wel realistisch, maar als we meer kunnen krijgen is dat welkom." Hij riep de congresgangersop zich volledig in te zetten om dit resultaat te behalen.

Die taak is volgens Bee weggelegd voor allen die Abop aanhangen, vandaar dat 'Samen groeien in 2019' het thema was van het congres. Hoewel ook Brunswijk vindt dat de partij is gegroeid, durft hij het aantal zetels dat behaald zal worden nu nog niet te noemen. Hij weet wel dat zijn partij meer dan vijf zetels zal halen en zeker meer dan één in Paramaribo.

De politicus is niet te spreken over de wijziging van het kiesstelsel die het parlement nu in commissieverband bespreekt. De NDP doet dit volgens hem om aan de macht te blijven. De Abop-voorzitter is van mening dat de wijziging, indien die wordt goedgekeurd, vooral voor de kleine partijen een obstakel zal zijn. De wijziging zal Abop niet ervan weerhouden om met andere partijen samen te werken.

Daarover heeft hij enkele voorstellen klaarliggen. "We zijn niet bang voor de wijziging, maar de zaken moeten binnen de perken van de democratie blijven. Als we elkaar vertrouwen, kunnen we gewoon samenwerken. De politieke partij Seeka kan bijvoorbeeld gewoon onder de vleugels van Abop komen. Ze blijft haar status van partij behouden, maar krijgt een plaats op onze lijst."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina