Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuwe dc noemt zich eerlijk en integer

Nieuwe dc noemt zich eerlijk en integer

26/01/2019 03:16 - Gilliamo Orban

Eric Grauwde, de nieuwe districtscommissaris van Paramaribo Zuidwest, ontvangt de felicitaties na zijn beëdiging in het presidentieel paleis.

Eric Grauwde, de nieuwe districtscommissaris van Paramaribo Zuidwest, ontvangt de felicitaties na zijn beëdiging in het presidentieel paleis. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Districtscommissaris (dc) Eric Grauwde, die in Paramaribo Zuid-West Remy Pollack opvolgt, heeft als topprioriteit een schoon milieu in zijn werkgebied. “Ik zie veel zwerfvuil, de bermen hebben hoog gras en sommige goten moeten opgeschoond worden.” Hij is vrijdag in het presidentieel paleis door president Desi Bouterse beëdigd.

Het staatshoofd zei daarbij dat de regering van elke vertegenwoordiger op districtsniveau verwacht dat hij of zij plichtsgetrouw is en het werk met liefde doet. "Ook moet de vertegenwoordiger heel veel liefde hebben voor ons land en voorbeeldig zijn. Hij moet leven volgens de wetten en regels en de plaatselijke bevolking inspireren en motiveren om te werken voor land en volk." Bouterse verwees naar de Grondwet die voorschrijft dat de dc een communicatieproces naar het volk toe moet opbouwen zodat het publiek kan deelnemen in het beleid.

Grauwde was in februari 2015 getipt als opvolger van dc Mohamed Kasto in Para, maar kort voor de beëdiging is destijds hiervan afgezien. "De aanhouder wint", grapte Bouterse "want niet nu hoor ik van de naam Grauwde." De nieuwe dc is naar eigen zeggen toen beleidsadviseur geworden op het ministerie van Regionale Ontwikkeling. "Als de functie voor jou is weggelegd, zal je die krijgen en indien dat niet het geval is: het zij zo." Hij belooft hard te zullen werken, net zoals hij gedaan heeft in andere bestuursfuncties.

Grauwde prijst zichzelf om zijn eerlijkheid en integriteit. "Het is een heel gevoelige dienst, maar ik denk niet dat iemand het in zijn hoofd zal halen om bij me te komen om me bijvoorbeeld smeergeld aan te bieden." Grauwde die op 24 februari 59 jaar wordt, heeft zes jaren bij het Nationaal Leger gewerkt. Hij is tot de bestuursdienst toegetreden in 1987 op het commissariaat van Wanica waar hij heeft gewerkt vanaf 1992 tot 2011 gewerkt in het ressort Noord-Oost. Toen Miranda dc werd van Para werd Grauwde naar dat district overgeplaatst. Hij was intussen districtssecretaris.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina