Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brunswijk: ‘Ik kijk niet meer naar de VHP’

Brunswijk: ‘Ik kijk niet meer naar de VHP’

26/01/2019 17:32 - Jason Pinas

Abop-voorzitter Ronnie Bruswijk (l) zei zaterdag tijdens het congres dat hij zich bij de verkiezingen van 2020 meer zal richten op Paramaribo, waar naar zijn zeggen de echte strijd wordt gestreden.

Abop-voorzitter Ronnie Bruswijk (l) zei zaterdag tijdens het congres dat hij zich bij de verkiezingen van 2020 meer zal richten op Paramaribo, waar naar zijn zeggen de echte strijd wordt gestreden. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Ronnie Brunswijk, voorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop), stoort zich niet aan de politieke organisaties die nu al campagne voeren in het binnenland. Ook de overstap van Miguel Abaas en enkele andere Abop-leden naar de VHP, laat hem koud. Volgens de voorzitter kan geen enkele partij de Abop verslaan in het achterland.

"Als de VHP haar tijd wil verdoen in het binnenland, laat ze maar gaan. Te woyo yagi, mi sa syi suma seri. Ik vecht niet tegen kleine partijen, maar mi wani puru NDP na makti", benadrukte Brunswijk zaterdag tijdens een Abop-congres in de Flexmall. Hij richt zich meer op Paramaribo, omdat naar zijn zeggen daar de echte strijd wordt gestreden.

Tijdens het congres heeft de voorzitter samen met verschillende districtsbesturen, strategieën voor de komende verkiezingen besproken. Daarbij is een tijdlijn gepresenteerd om bepaalde doelen te realiseren. Brunswijk heeft de aanwezigen opgeroepen om de eenheid binnen de partij te bewaren en hard aan de slag te gaan in het veld. Als het gepresenteerde plan goed wordt uitgevoerd, weet hij zeker dat Abop meer dan vijf zetels zal halen in 2020.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina