Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dierenartsen getraind om zorg te professionaliseren

Dierenartsen getraind om zorg te professionaliseren

22/01/2019 05:09 - Amanda Palis

Monique Pool, directeur en oprichter van Green Heritage Fund Suriname.

Monique Pool, directeur en oprichter van Green Heritage Fund Suriname. Foto: dWT  

PARAMARIBO - “Met deze training willen wij dierenartsen in Suriname meer leren om speciale zorg te kunnen geven aan luiaards, miereneters en gordeldieren”, vertelt Monique Pool, directeur en oprichter van Green Heritage Fund Suriname (GFS), aan de Ware Tijd. De training was op 16 en 19 januari werd verzorgd door Claudia Brieva, docent aan de Universiteit van Bogota en de Colombiaanse bioloog Carlos del Valle.

Er namen zes lokale dierenartsen en twee buitenlandse aan deel.  "Met deze kennisverrijking willen wij de zorg binnen het luiaardenopvangcentrum van GFS professionaliseren. De dierenartsen leerden vooral hoe zij met de weinig beschikbare medische mogelijkheden toch optimale zorg kunnen geven aan de genoemde dieren en diersoorten," vertelt Pool. Zo moeten de artsen het bijvoorbeeld doen zonder speciale apparatuur, zoals de Universiteit van Bogota die heeft.

Ook konden de artsen die aan de training hebben meegedaan bijzondere gevallen bespreken, die zij in hun praktijk hebben behandeld. Dierenarts Audrey Steenland-Smit noemt de presentaties en kennisuitwisseling "interessant en informatief". Ze zegt dat het stellen van een diagnose bij een gered dier en de klinische data die hiervoor aanwezig moeten zijn, zeker bijdragen aan het behandeltraject van het dier.

Dat de training gericht was op de genoemde dieren en diersoorten is volgens Pool omdat zij veelal als buitenbeentje worden behandeld en gezien. "Men weet nog heel weinig van deze dieren. Wat wel bekend is, is dat ze door hun manier van voedsel opnemen en verwerken niet hetzelfde reageren op een behandeling als andere zoogdieren."

Als projectpartner binnen deze training was de Welttierschultsgesellschaft , een dierenartsen-NGO in de Duitse stad Berlijn ook aanwezig bij de training. "Dankzij haar ondersteuning konden wij deze training verzorgen. Het is een organisatie die ervan overtuigd is dat het welzijn van elk dier in onze opvang belangrijk is," aldus Pool.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina