Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bernie Sanders: 'Trump is een racist'

Bernie Sanders: 'Trump is een racist'

22/01/2019 02:57

President Donald Trump (midden) en vicepresident Mike Pence (links) bij het monument voor de in 1968 vermoorde dominee en mensenrechtenactivist Martin Luther King.

President Donald Trump (midden) en vicepresident Mike Pence (links) bij het monument voor de in 1968 vermoorde dominee en mensenrechtenactivist Martin Luther King. Foto: EPA  

SOUTH CAROLINA - Bernie Sanders, de voormalige presidentskandidaat en huidig senator voor de Democraten, heeft in een speech naar aanleiding van de Amerikaanse nationale feestdag Martin Luther Kingdag president Trump een racist genoemd.

Sanders hield maandag een toespraak in South Carolina, waar meer dan een kwart van de bevolking Afro-Amerikaans is. South Carolina geldt ook als een belangrijke staat in de campagne voor het presidentschap. 

Volgens Sanders moet een president de Amerikaanse bevolking verenigen. "Maar in plaats daarvan, probeert de huidige president bewust en agressief mensen te verdelen op basis van huidskleur, geslacht, nationaliteit, religie of seksuele voorkeur. Vandaag praten we over gerechtigheid en over racisme, en het spijt me zeer te moeten zeggen dat we een president hebben die racistisch is.''

Ook tijdens de 'midterms', de tussentijdse verkiezingen voor het Amerikaanse Congres, beschuldigde de 77-jarige senator Trump al van racisme. Toen kwamen daar nog de verwijten van seksisme en homofobie bovenop.

Martin Luther Kingdag is een officiële feestdag in de VS, ter nagedachtenis van de vermoorde zwarte dominee en burgerrechtenactivist. Vorig jaar bracht president Trump die dag door op zijn buitenverblijf in Florida. Dit jaar legde hij een krans neer bij het King Memorial-monument in Washington DC. AD.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina