Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vertrek ondervoorzitter geen aderlating DA ’91

Vertrek ondervoorzitter geen aderlating voor DA ’91

21/01/2019 05:02 - Merredith Bruce

August Asinga (l) hier nog met DA '91-voorziter Angelic del Castilho (r) en Sunil Oemrawsingh vóór zijn overstap naar de BEP.

August Asinga (l) hier nog met DA '91-voorziter Angelic del Castilho (r) en Sunil Oemrawsingh vóór zijn overstap naar de BEP. Foto: Facebookpagina DA '91  

PARAMARIBO - “Onze activiteiten gaan heel rustig door. Ons fundament is sterk. We weten dat dit soort dingen ons niet bespaard zullen blijven. We moeten doorgaan. That’s how life works!” Met deze woorden reageert DA ’91-voorzitter Angelic del Castilho op het vertrek van August Asinga, ondervoorzitter van de partij.

Hij heeft zich aangesloten bij BEP en werd vrijdagavond tijdens een structurenvergadering van die partij met applaus verwelkomd. Del Castilho zegt dat zij en overige partijleden in het ongewisse zijn over de reden van zijn vertrek. "Hij heeft niet duidelijk kunnen aangeven wat de oorzaak is."  Asinga wilde op vragen van journalisten ook niets zeggen, omdat hij de partij niet wil bespreken in de pers.

Asinga heeft zijn functie per 4 januari schriftelijk opgezegd. Del Castilho zegt dat hij tot dat moment nog vrij actief was. "Hij was op 27 december nog op een speciaal diner voor het hoger kader. Op 2 of 3 januari stuurde hij me een app dat we ervoor gaan en op 4 januari kwam de brief."

De voorzitter zegt dat Asinga in 2015 uit een andere partij was overgestapt naar DA '91. "We hebben potentie in hem gezien. Niet omdat hij nu de overstap doet, zal ik dat ontkennen." Bij de bestuursverkiezingen van de partij op 30 september 2015 werd hij gekozen als bestuurslid. Per 10 maart 2018 werd hij ondervoorzitter in opleiding toen hij belangstelling voor die functie had aangegeven.

"We hebben hem de ruimte geboden om zich te bekwamen in de politiek zoals DA '91 die bedrijft, gebaseerd op onze beginselen en idealen, maar uiteindelijk is gebleken dat hij een andere keuze heeft gemaakt. Het is altijd jammer wanneer je jouw vertrouwen aan iemand schenkt en het wordt geschonden." 

De politica noemt als twee kernwaarden van DA '91 goed bestuur en anticorruptie. Volgens haar staat BEP "180 graden aan de andere kant van dit spectrum, want ze ondersteunt het regiem dat deze samenleving dagelijks in meer en meer armoede dompelt".

Del Castilho zegt dat er kandidaten zijn waaruit een keus gemaakt zal worden om de functie van ondervoorzitter in te vullen. Echter, er is geen urgentie, omdat het niet gaat om een functie in het dagelijks bestuur.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina