Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Spookkankantrie' vliegt in brand

'Spookkankantrie' vliegt in brand

21/01/2019 15:50 - Ivan Cairo

'Spookkankantrie' vliegt in brand

Foto ter illustratie  

PARAMARIBO - De grote kankantrieboom aan de Kwattaweg bij de joodse begraafplaats stond zondag en maandag in brand. In de kruin werden zondag op een gegeven moment vlammen waargenomen, waarna de brandweer werd ingeschakeld. Woordvoerder van de brandweer Ulrich Coats zegt desgevraagd, dat de melding zondag omstreeks vier over vier ‘s middags binnenkwam. Zes minuten later was de brandweer ter plekke om het vuur te blussen.

Daar werd geconstateerd dat zijtakken van de ruim 10 meter hoge boom smeulden. Van buurtbewoners werd vernomen dat twee dagen vóór de brand er een hevige onweersbui heeft gewoed die gepaard ging met bliksem. De boom zou toen getroffen zijn door een blikseminslag. Coats legt uit dat de brand niet dezelfde dag te merken was. De boom begon te smeulen en twee dagen daarna was dit zo intensief geworden dat er vlammen zijn ontstaan die toen zichtbaar werden.

Brandweerlieden hebben zondag blussingswerkzaamheden verricht, waarbij de Energie Bedrijven Suriname hebben geassisteerd met een hoogwerker. "Ze hebben de brandhaard niet kunnen bereiken vanwege de hoogte van de boom", zegt de woordvoerder. Als gevolg daarvan ontstonden maandag opnieuw vlammen. De brandweer zal maandagmiddag weer proberen om het vuur te doven.

Intussen circuleert een videofilmpje van de in brand staande boom op sociale media. Opgemerkt wordt dat er sprake zou zijn van een bovennatuurlijk verschijnsel. Over de desbetreffende boom doen in de gemeenschap al decennialang verhalen de ronde over vreemde zaken die zich nabij deze kankantrieboom zouden hebben voorgedaan. De brand heeft, aldus Coats, niets te maken met bovennatuurlijke zaken of spookverhalen. "Het vuur is ontstaan door blikseminslag", stelt hij.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina