Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Romeo en Nagessersing naar AIPS-congres

Romeo en Nagessersing naar AIPS-congres

21/01/2019 21:39 - Terence Oosterwolde

Romeo en Nagessersing naar AIPS-congres

Voorzitter Desney Romeo (r) en penningmeester Quaraisy Nagessersing zijn in Lausanne voor het AIPS-congres. Foto: collectie Desney Romeo  

PARAMARIBO - Desney Romeo, voorzitter van de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname, participeert vanaf dinsdag in het 82ste congres van de Internationale Associatie van Sportjournalisten (AIPS). Ook penningmeester Quaraisy Nagessersing is in Lausanne, Zwitserland.

Volgens Romeo zijn er om en bij driehonderd sportjournalisten aanwezig, die dinsdag en woensdag het congres zullen bijwonen. Op het programma staan presentaties van onder meer de Wereldvoetbalbond, Internationale Judo- en Bodybuildingfederatie en Special Olympics. Verder zijn er debatten over onderzoeksjournalistiek in de sport en sport en immigratie. Met voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité, speciale gast van de AIPS, is er dinsdag een open discussie.

Romeo zegt dat er ook meetings zijn gepland van de vier continentale lichamen: AIPS Europe, Africa, America en Asia. De Surinamer, directeur van AIPS America sinds 2017, zegt dat op hun continentale vergadering onder meer de Zuid-Amerikaanse Spelen en het congres van de Americas later dit jaar in Colombia aan de orde komen. Verder zullen de financiële perikelen worden besproken. De sportjournalisten bezoeken dinsdagavond het Olympische museum en worden woensdag uitgezwaaid met een 'Farewell cocktail'.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina