Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bouw crematorium te Wintiwai stopgezet

Bouw crematorium te Wintiwai stopgezet

21/01/2019 18:48

Bewoners van Wintiwai op het terrein van het uitvaartpark.

Bewoners van Wintiwai op het terrein van het uitvaartpark. Foto: Gilliamo Orban  

PARAMARIBO - Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft de bouw van een crematorium door ondernemer M.J. Poese te Wintiwai stopgezet. Het ministerie heeft geen vergunning verleend voor de bouw van een crematorium, maar heeft op 14 september 2017 een (bouw)vergunning verleend aan Stichting Kalawatie Poeniet voor de bouw van een uitvaartcentrum met aula’s bestaande uit twee verdiepingen.

Ook de districtscommissaris van Paramaribo Zuid-West heeft een verklaring van geen bezwaar verstrekt voor het verkrijgen van toestemming voor de bouw van een uitvaartcentrum, geen crematorium. Uit veldcontrole, gedaan door de technische afdeling van het ministerie, is gebleken dat het bouwsel afwijkt van de verleende vergunning, met name met betrekking tot de dimensies, indelingen en uiterlijke vormgeving. De bouw is naar aanleiding hiervan stopgezet. Dit meldt het NII maandag in een persbericht.

De ondernemer is conform de Bouwwet aangemaand om het bouwsel aan te passen aan de goedgekeurde bouwtekening. Vaststaat dat de ondernemer voorlopig niet verder kan gaan met zijn bouwactiviteiten. Hij heeft nagelaten een wijziging van het bouwplan aan te vragen, waarbij de toetsing op basis van het nieuwe plan inclusief de eventuele wijziging van de bestemming van het bouwwerk heeft plaatsgevonden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina