Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BEP voert versnelling op

BEP voert versnelling op

21/01/2019 15:16 - Merredith Bruce

Edgar Dikan (l) en partijvoorzitter Ronny Asabina op een structurenvergadering van de BEP.

Edgar Dikan (l) en partijvoorzitter Ronny Asabina op een structurenvergadering van de BEP. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Ronny Asabina, voorzitter van BEP, wil geen “sierpaarden” in de partij. Hij heeft de leden vrijdagavond tijdens een structurenvergadering opgeroepen om hun mindset en grondhouding te verbeteren door zich daadwerkelijk in te zetten voor de organisatie. “Ik wil niet werken met sierpaarden. Ik wil werken met mensen die bereid zijn om een bijdrage te leveren, want a no prey wi e prey, na business wi e du now.”

Asabina heeft individuele gesprekken aangekondigd met leden van onder meer het hoofdbestuur en de overige organen. Wie geen bijdrage wil of kan leveren, zal vervangen worden. Het mag volgens hem niet zo zijn dat leden op een lijst geplaatst willen worden, terwijl ze zich niet inzetten. Het is de partij menens om zetelwinst te behalen.

Daarvoor is belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant op zijn gericht. Het streven is om het maximale aantal van vier zetels dat de partij ooit heeft weten te behalen, te evenaren of te overstijgen. Hij heeft de aanwezigen voorgehouden dat er ook beproevingen waren. "Maar we zijn er heelhuids uitgekomen."

De partijvoorzitter zegt dat het eerste bestuursjaar van hem en zijn team de eerste versnelling was. De partij was zichtbaar in het veld, het ledenbestand is gegroeid en de betrokkenheid is toegenomen. "In 2019 gaan we naar de tweede én derde versnelling. Er is geen setback. We moeten naar voren gaan." De partij heeft vrijdag kernen van Kweeklust en omgeving geïnstalleerd.

Er zijn ook enkele nieuwe leden verwelkomd. Asabina noemt ze bigi fisi. Aan hen zijn de idealen van de partij zoals sociale rechtvaardigheid en eerlijke inkomensverdeling voorgehouden. Hoofdbestuurslid Andy Aboikoni heeft de leden voorafgaand aan de installatie van de kernen een spiegel voorgehouden. 

Hij merkt op dat leden die pas zijn toegetreden soms met 'ogriay' worden aangekeken door anderen die langer lid zijn van de partij. "Geef hen de warmte, want ze komen ons geen kwaad doen. Ze komen ons helpen aan zetelwinst. Na libisma wi abi fanowdu", berispte hij degenen die zich hieraan schuldig maken. Ondervoorzitter Edgar Dikan heeft de leden opgeroepen om een rolmodel en ambassadeur te zijn namens de partij.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina