Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dodental explosie Mexico loopt op

Dodental explosie Mexico loopt op

20/01/2019 17:15

Metershoge vlammen na de explosie.

Metershoge vlammen na de explosie. Foto: CNN  

MEXICO-STAD - Het dodental als gevolg van de explosie van een pijpleiding in Mexico loopt nog altijd op. Inmiddels zijn er al 79 mensen overleden. Volgens de Mexicaanse minister van Gezondheid liggen er nog 66 mensen in ziekenhuizen.

Een leiding met brandstof zou zijn gescheurd. Toen mensen probeerden containers met brandstof te vullen bij het lek, explodeerde de leiding. Op de Mexicaanse televisie waren metershoge vlammen te zien.

Veel mensen liepen door de explosie brandwonden op. Het incident vond plaats bij het dorpje Tlahuelilpan in het midden van Mexico. Niet ver ervandaan ligt een raffinaderij van staatsoliebedrijf Pemex. Volgens het concern ging het om een illegale tap.

Illegaal tappen, vooral door bendes, doen dat en verkopen de brandstof dan op de zwarte markt. De regering heeft daarom een aantal leidingen en raffinaderijen gesloten en laat de brandstof in bewaakte tankwagens vervoeren. Echter, die aanpak zorgt voor een tekort aan de pomp. Metronieuws

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina