Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Atletiekbond presenteert plannen aan Sportzaken

Atletiekbond presenteert plannen aan Sportzaken

20/01/2019 15:13

Het nieuw bestuur van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB) met minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal (vierde van links naar rechts).

Het nieuw bestuur van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB) met minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal (vierde van links naar rechts). Foto: NII  

PARAMARIBO - Het nieuwe bestuur van de Surinaamse Atletiekbond heeft voor dit jaar vier grote internationale meetmomenten op schema: de Pan- Amerikaanse en de Zuid-Amerikaanse Spelen, de Wereldkampioenschappen en de Consude Games.

Bij de afvaardiging van atleten wordt er gewerkt met limieten. Tot nu toe heeft alleen Miguel van Assen (hink-stap-springen) zich gekwalificeerd voor de eerste drie spelen. De Consude Games is een scholensporttoernooi voor kinderen tussen twaalf en veertien jaar.

Volgens het persbericht van NII zal de SAB zich dit jaar richten op het identificeren en ontwikkelen van talenten in de verschillende districten. In het kader daarvan is er een coachescursus en een toernooi in Marowijne in de planning.

Het nieuwe bestuur onder leiding van Dennis Mac Donald heeft eerder deze week een bezoek gebracht aan minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken. Tijdens het onderhoud is de jaarkalender gepresenteerd.

Verder zijn samenwerkingsmogelijkheden besproken. Het ministerie ondersteunt de bond al door personeel beschikbaar te stellen. Gopal heeft samen met het bestuur gekeken naar de inzetbaarheid van de sporters die zich al hebben bewezen om andere jongeren te motiveren.

Ook is er geproken over mogelijkheden voor een samenwerking om vooral topsporters mogelijkheden te bieden zich volledig te kunnen ontplooien. Verder kwam aan de orde het voornemen van de bond om aandacht te besteden aan sportmedische keuringen van ongeveer driehonderd atleten die regelmatig trainen en deelnemen aan meetmomenten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen