Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • OM beslist over aanhoudingen in drugszaak

OM beslist over aanhoudingen en vrijlatingen in megadrugszaak

12/01/2019 13:32 - Naomi Hoever

Tijdens de persconferentie zei waarnemend korpschef Roberto Prade dat het moeilijk is om de grote jongens in dergelijke drugszaken aan te houden.

Tijdens de persconferentie zei waarnemend korpschef Roberto Prade dat het moeilijk is om de grote jongens in dergelijke drugszaken aan te houden. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Waarnemend korpschef Roberto Prade zei zaterdag tijdens een persconferentie dat enkele 'grote boys' achter de lading drugs zitten die op 8 januari is aangetroffen op de Jules Sedney Haven. "Niemand heeft nog de status van verdachte, er zijn wel vier personen verhoord en heengezonden", zegt de politiechef.

De containers waren vanaf 31 december op de haven en zouden op 9 januari verscheept worden. De drugs zijn ontdekt door de Port Control Unit en de drugsspeurhonden. "Is het u niet opgevallen dat u bepaalde mensen niet heb gehoord in dit specifieke geval", wierp de korpschef op. Wie hij precies bedoelde liet hij in het midden. Volgens Prade is het moeilijk om "de grote jongens" in dergelijke drugszaken aan te houden.

De politie heeft 2344,5 kilo cocaïne in containers onderschept die voor verscheping bestemd waren. Volgens Prade heeft deze drugsvangst erg veel stof doen opwaaien en heel veel tongen losgemaakt. De korpschef benadrukt dat de politie geen mensen in vrijheid stelt of heenzendt, dat doet het Openbaar Ministerie (OM). Ook worden aanhoudingen door de rechter-commissaris getoetst op rechtmatigheid.

Hoofdinspecteur August van Gobbel van de afdeling Bestrijding Zware Criminaliteit zegt dat het gaat om georganiseerde misdaad. Hij zei verder dat zijn afdeling het onderzoek niet haastig zal uitvoeren. De vragen van de pers werden beantwoord op een manier die het onderzoek niet niet in gevaar bracht.

Het waarnemend hoofd van de Narcotica Brigade, Amritpersad Tiloe, gaf aan dat de naam van de eigenaar wiens rijst verscheept zou worden, op de inklaringsformulieren voorkomt. De politie heeft desondanks nog geen gronden gevonden hem als verdachte aan te merken. Van Gobbel zegt dat het onderzoek om de in beeld gebrachte personen heen wordt uitgevoerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina