Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Robinhood treft kampioen Concacaf Caribbean Shield

Caribbean Shield-tegenstanders Robinhood bekend

12/01/2019 01:06 - Terence Oosterwolde

Caribbean Shield-tegenstanders Robinhood bekend

Robinhood speelt in de Caribbean Shield onder meer tegen titelverdediger Club Franciscain uit Martinique. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - Robinhood, lands- en bekerkampioen én winnaar van de President's Cup van Suriname, is in de tweede editie van de Concacaf Caribbean Shield ingedeeld in poule D. De tegenstanders zijn Club Franciscain en Dakota FC. Het voetbaltoernooi vindt van 5 tot en met 15 april plaats op Curaçao.

Club Franciscain van Martinique won vorig jaar de eerste editie door Surinames Inter Moengotapoe met 2-1 te verslaan. De ploeg plaatste zich daarna voor het eerst voor de Concacaf League door de play-offontmoeting tegen Central uit Trinidad en Tobago eveneens met 2-1 te winnen.

Aan de Concacaf Caribbean Shield doen dertien clubs mee. Alleen poule A telt vier teams, de andere drie groepen hebben elk drie elftallen. De loting is vrijdag gehouden op het Concacaf-hoofdkwartier in Miami, Verenigde Staten onder leiding van Jason Roberts, directeur ontwikkeling.

Na de round-robinfase in de groepen stomen de poulewinnaars en nummers twee door naar de kwartfinales. Daarna volgen de halve finales en uiteindelijk op 15 april de finale. De kampioen komt vervolgens in een play-off uit tegen de nummer vier van het Concacaf Caribbean Clubkampioenschap om te bepalen wie de vierde Caribische vertegenwoordiger wordt in de Concacaf League.

De Concacaf Caribbean Shield vormt onderdeel van het uitgebreide Concacaf-clubcompetitieplatform. Via dit toernooi werken de deelnemende teams samen met de regionale overkoepeling aan een langetermijnvisie om het clubvoetbal in de regio te professionaliseren.

Groepsindeling: A: Jong Holland (Curaçao); Scholars International Sports Club (Kaaimaneilanden); Fruta Conquerors Football (Guyana); Santiago de Cuba (Cuba); B: Weymouth Wales (Barbados); Real Rincon (Bonaire); Club Sportif Moulien (Guadeloupe); C: Hoppers FC (Antigua en Barbuda); Platinum Football Club (St Lucia); Rams Village Superstars (St Kitts en Nevis); D: Club Franciscain (Martinique); Dakota FC (Aruba); Robinhood (Suriname) 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina