Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Waidoe niet bij PL-persconferentie

Waidoe grote afwezige bij persconferentie PL

11/01/2019 00:03 - Gilliamo Orban

William Waidoe.

William Waidoe. Foto: YouTube  

PARAMARIBO - “Bij de Pertjaja Luhur ben ik gewenst, maar bij mijn familie ben ik vereist.” William Waidoe reageert op zijn afwezigheid bij de donderdag gehouden persconferentie van PL te Beekhuizen. Hij was samen met onder andere de familie bezig met de bouw van de woning van zijn broer.

"Hij heeft me net geappt. Hij moest kiezen voor zijn broer die bezig is met de bouw. Hij bood zijn excuses aan en zei dat er niets aan de hand is", verduidelijkte Somhardjo bij de persmeeting op vragen van de Ware Tijd over de afwezigheid van Waidoe. "De sambatan was voor vandaag gepland", zei de voorzitter. Hij legde uit dat het gaat om een Javaanse traditie waarbij onder meer familieleden bij elkaar komen om samen bouwwerkzaamheden te verrichten. De politicus gelooft de reden die Waidoe heeft aangehaald. "Ik heb geleerd dat je een paard houdt aan zijn teugels en de mens houd je aan zijn woord. Ik heb hem nooit betrapt op een leugen", gaf Somohardjo aan.

Het laat Waidoe koud dat mensen zullen zeggen dat vanwege zijn afwezigheid bij de persconferentie hij de PL de rug heeft toegekeerd en naar de NDP of een andere partij is gestapt. "Ik kan niets hieraan doen. Het is net wanneer personen mijn vrouw bellen en liegen dat ik voor haar uitloop. Mi na wel wan moi boi, maar kan geen invloed hebben op uitlatingen van deze mensen", redeneert de parlementariër.

Mocht hij niet voorkomen op de kandidatenlijst van de PL in Nickerie in 2020, dan zegt hij zich daarin te zullen berusten. "Als ik opkom voor mensen die het moeilijk hebben en zij ervoor kiezen dat ik niet meer op de lijst kom, blijf ik dan liever thuis", stelt de politicus. Somohardjo toonde tijdens de persmeeting een document, waarop Waidoe heeft getekend om zitting te hebben in het hoofdbestuur.

"Dus hij is nog steeds lid van de PL en als hij toch weg moet gaan, no sweat." De PL-voorzitter benadrukte dat bij de partij niemand onmisbaar is en er altijd iemand is om die persoon te vervangen. Volgens hem heeft de NDP geen kader. "Er wordt inbraak gepleegd bij onze mensen, maar ik heb het geloof en de vaste overtuiging dat Waidoe in de PL zal blijven."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina