Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VHP gaat landelijk

VHP gaat landelijk

11/01/2019 06:21 - Lloyd Djendje

VHP gaat landelijk

 

PARAMARIBO - De VHP bereidt zich voor om landelijk deel te nemen aan de verkiezingen van 2020. De partij reorganiseert haar structuren qua bemensing. "Er worden zeker ook niet-Hindostanen ingezet in speciale coördinatieteams om zich te profileren als een partijlid dat geworteld is in de partijbeginselen van onder andere integriteit en democratie", zegt Harold Pultoo, secretaris van het coördinatieteam Paramaribo tegen de krant.

Hij verzekert dat de VHP duidelijk koerst naar een meer gemengde partij, onder andere als het gaat om etnische samenstelling. "Sinds Chandrikapersad Santokhi acht jaren geleden het partijvoorzitterschap op zich heeft genomen is de partij daadwerkelijk opengesteld voor alle Surinamers. Daartoe wordt de bemensing van de veldstructuren stapsgewijs getransformeerd naar multi-etnisch, multicultureel en multireligieus."

De partij vist volgens Pultoo niet in andermans vijver. "We hebben onze meet the peopl-activiteiten, waar wij verschillende Surinamers tegenkomen. Na gesprekken over onze ontwikkelingsvisie voor het land, waarbij wij elke Surinamer nodig hebben, worden veel van hen lid. Dus we vissen van huis tot huis in Suriname".

Pultoo begijpt wat Abaas, die de Abop heeft verruild voor de VHP, meemaakt aan kritiek. "Het zou mogelijk dezelfde reactie zijn als iemand de VHP zou verlaten om naar een andere partij te gaan. We begrijpen mensen." Iemand is pas verkeerd bezig als hij een goede partij met hoge normen en waarden in 's lands belang verlaat voor een partij waar men minder zoekt naar voordelen van Suriname, vindt Pultoo.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina