Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Rust in Sunny Point teruggekeerd’

‘Rust in Sunny Point teruggekeerd’

11/01/2019 19:27 - Merredith Bruce

Volgens Edgar Sampi is er weer rust, maar blijven de mensen bezorgd.

Volgens Edgar Sampi is er weer rust, maar blijven de mensen bezorgd. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Er is nu weer rust onder de illegale grondbezetters in Sunny Point Blok 3, zegt Edgar Sampi tegen de redactie. Sampi, adviseur van de commissie die de occupenten vertegenwoordigt, zegt dat de bewoners hebben geluisterd naar de verkavelaar die voorbereidingen treft om zijn eigendomsterrein te verkavelen.

"We hebben de mensen bereid gevonden om naar de ondernemer te luisteren. Dat was ook mijn streven, om via dialoog de rust te laten wederkeren", zegt Sampi. Maar de mensen blijven bezorgd. Wie niet in staat is om een perceel te kopen, zal uiteindelijk moeten vertrekken.

Er is maandag een bijeenkomst geweest tussen de commissie, districtscommissaris Sarwankoemar Ramai van Wanica Noord-West en een vertegenwoordiger van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Er is gesproken over mogelijkheden om de mensen die zullen moeten ontruimen te helpen.

De grondbezetters zijn dinsdag in bijzijn van de grondeigenaar geïnformeerd over het resultaat van dit gesprek. De ondernemer wil mogelijkheden nagaan om mensen te helpen die geen geld hebben om een perceel te kopen. Sampi zegt dat van de ruim zeventig gezinnen die in kaart zijn gebracht tot nu toe niemand heeft gezegd in staat te zijn om een perceel te kopen. "De meesten werken niet en hebben het geld niet."

Jimmy Dassasingh die belast is met de administratie van het verkavelingsproject zei vrijdag tegen de redactie dat tot die dag al 28 personen zich hadden geregistreerd om een perceel te kopen. "We kunnen ze niet in de steek laten want ze hebben nergens om te gaan", zegt Sampi.

Hij schetst een triest beeld van de situatie. "Een vrouw slaapt al dagen buiten op een bankstel met haar kinderen." Een deel van het bouwsel waarin ze verbleven is kapotgemaakt in verband met de aanleg van een weg voor het verkavelingsproject. Er wordt nu nog in kaart gebracht hoeveel gezinnen er in het gebied zijn.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina