Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Miguel Abaas komt met tv-programma

Miguel Abaas komt met tv-programma

11/01/2019 03:09 - Lloyd Djendje

VHP'er Miguel Abaas begint een eigen tv-programma.

VHP'er Miguel Abaas begint een eigen tv-programma. Foto: FB Miguel Abaas  

PARAMARIBO - Miguel Abaas, die kort voor de jaarwisseling de overstap heeft gemaakt van Abop naar de VHP, begint volgende week met een eigen informatief programma op televisie. Zijn vertrek is hem niet in dank afgenomen, getuige reacties op sociale media. Dit is voor hem mede aanleiding tot een televisieprogramma.

Hij noemt als reden voor zijn overstap dat hij als burger van marron-afkomst liever hulp zoekt voor problemen van marrons in een niet-tradioneel marrongezinde partij. "Omdat een nieuwe partij oprichten geen optie is kies je voor een andere, die ongeveer dezelfde nationale doelstellingen heeft. Ik heb gekozen voor de VHP, omdat wij een gemeenschappelijke vijand hebben en ook gemeenschappelijke doelstelling. Daarnaast heeft de VHP de motivatie en behoefte om de verkiezing te winnen."

In zijn programma zal hij zijn achterban en zoveel mogelijk andere marrons in Suriname wijzen op het belang dat meer marrons moeten integreren in zoveel mogelijk politieke partijen. Alle marrons en inheemsen in één partij bundelen is volgens hem niet gezond voor de vooruitgang van de economisch achtergeraakte gebieden. Hij meent dat marrons overal moeten zijn om bij het werven van regeermacht te helpen werken aan vooruitgang van de groep.

"Politici zijn niet zo vijandig tegenover elkaar als men vaak denkt. Ik ben wat dat betreft wakker geworden. Topfiguren van politike organisaties hebben op hun manier contact met elkaar. De kiezers moeten zich niet laten leiden door mediagekibbel, maar eerder door zaken die ons kunnen binden om een grote vuist te maken tegen armoede en achteruitgang. Abop is geen vijand van mij geworden, want Ronnie Brunswijk is mijn meester in de politiek en de partij mijn leerschool." Brunswijk, voorzitter van Abop, was onbereikbaar voor commentaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina