Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Meer ademruimte voor RCR Zorghotel

Meer ademruimte voor RCR Zorghotel

11/01/2019 15:33 - Van onze redactie

Meer ademruimte voor RCR Zorghotel

Foto: FB RCR Medical Centre  

PARAMARIBO - De kortgedingrechter heeft donderdag het RCR Zorghotel nog meer ruimte gegeven om onder een op handen zijnde veiling uit te komen. Vrijdag zou notaris Dew Kalisingh de zorginstelling in opdracht van de Nationale Ontwikkelingsbank en de Hakrinbank op de veiling doen.

Eind september had de rechter op de ochtend van de veiling het Zorghotel reeds drie maanden de tijd gegeven om financiële zaken op orde te krijgen. In feite zit de instelling sedert de oprichting in zwaar weer, aangezien projecties geen werkelijkheid werden. Advokaat Joan Nibte die het RCR Zorghotel bijstaat, kon wederom voorkomen dat de veiling doorgaat; de instelling kreeg nu twee maanden de ruimte om zaken in orde te krijgen.

Noch Nibte, noch Kathleen Kraag-Brandon, de advocaat die de financiële instellingen bijstaat, wilden tegenover de krant commentaar leveren. Uit andere bronnen wordt echter vernomen dat er in feite een comparitie was, waarbij het Zorghotel heeft kunnen hardmaken dat het erg dicht bij een schuldovername is, waardoor de veiling door de banken kan worden voorkomen.

Het Zorghotel biedt verschillende poliklinische diensten en is ook een dialysecentrum. Het Zorghotel dat in 2011 werd geopend had als doel vooral Surinaamse Nederlanders aan te trekken voor behandeling en rustige revalidatie in Suriname. Echter maakte gewijzigde wetgeving rond die tijd in Nederland, het commercieel onmogelijk.

Na twee moeizame jaren als puur medische instelling, besloot het management het roer om te gooien en werd het RCR Zorghotel opgesplitst in het Medical Center en Grand Riverside Hotel, waarvoor 24 van de 58 kamers werden gereserveerd. In 2012, toen duidelijk was dat het bedrijf in zwaar weer zat, was er sprake van dat het kabinet van de President het pand wilde overnemen. Er werd voor enige tijd een verdieping afgehuurd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina