Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BREAKING: Verdachte rijstexporteur spoorloos

BREAKING: Verdachte rijstexporteur in megadrugsvangst spoorloos

11/01/2019 13:00 - Ivan Cairo

Een deel van de partij cocaïne die dinsdag op de Jules Sedney Haven in beslag is genomen. In totaal is meer dan 2300 kilo onderschept.

Een deel van de partij cocaïne die dinsdag op de Jules Sedney Haven in beslag is genomen. In totaal is meer dan 2300 kilo onderschept.  

PARAMARIBO - Nitinder Oemrawsingh, de rijstmolenaar die in verband wordt gebracht met de megadrugsvangst op de haven, is spoorloos verdwenen. Direct na de vondst van meer dan 2300 kilo cocaïne dinsdag op de Jules Sedney haven is de man opgespoord en op zijn woonadres in de Corantijnpolder in Nickerie door het Arrestatie Team van de politie aangehouden en opgebracht voor verhoor. De ondernemer is toen als “getuige” gehoord door rechercheurs verneemt de Ware Tijd.

Na het verhoor is hij heengezonden. Niet lang daarna werd de rijstexporteur evenwel aangemerkt als "verdachte", maar hij blijkt nu spoorloos te zijn verdwenen. In politiekringen wordt er ernstig rekening mee gehouden dat de verdachte de wijk heeft genomen naar het buitenland, vermoedelijk Guyana. In verband met de drugsvangst houdt het Korps Politie Suriname zaterdag een persconferentie. Volgens procureur-generaal Roy Baidjnath-Panday is de inbeslagname van deze week de grootste cocaïnevangst die ooit in Suriname is gedaan.

Met deze zaak is de drugscriminaliteit een gevoelige klap toegebracht meent ex-politiecommissaris Krishna Mathoera. De drugs waren verstopt in containers met rijst die bestemd was voor export. De lading zou via Guadeloupe naar Frankrijk worden verscheept. De containers -in totaal acht die verscheept zouden worden- blijken in Nickerie te zijn ingeladen bij de rijstpellerij van Oemrawsingh. Daar de containers reeds gescreend en verzegeld waren in Nickerie is het vermoeden groot dat mogelijk douaneambtenaren in het rijstdistrict hand- en spandiensten hebben verleend.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina