Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zus wil broer op vrije voeten na mishandeling

Zus wil broer op vrije voeten na mishandeling

10/01/2019 19:46

Zus wil broer op vrije voeten na mishandeling

 

PARAMARIBO - Jonathan S. is een gevangenisstraf van zes maanden met een voorwaardelijk deel van vier maanden en 22 dagen opgelegd onder aftrek van de tijd doorgebracht is voorarrest. Bij de straf hoort een proeftijd van twee jaar. Kantonrechter Robert Praag nam daarmee de eis van officier van justitie Melanie van Dijk over. De 25-jarige Jonathan S. staat terecht voor mishandeling en bedreiging van zijn zus en vernieling.

Op 1 december vorig jaar heeft hij zijn zus mishandeld na een woordenwisseling. Hij bedreigde haar daarna met de dood en sloeg enkele goederen in het huis kapot toen hij niet langer fysiek geweld op haar kon plegen. Enkele familieleden moesten de verdachte tot bedaren brengen en schakelden de politie in. De zus werd woensdag als getuige gehoord. Jonathan S. vertelde de magistraat dat haar verklaringen op waarheid berusten en vroeg zijn familie om vergeving. De rechter stelde hem in de gelegenheid zijn verontschuldigingen aan te bieden aan de aanwezige familieleden.

Het slachtoffer vroeg de rechter haar broer niet strafrechterlijk te vervolgen en op vrije voeten te stellen. De zus vertelde Praag waarom zij ervoor kiest om haar broer niet verder af te laten straffen. "Het is mijn broer. Ik was boos. Mijn familie heeft ook met mij gesproken en ik ben nu niet meer zo kwaad. Ik kan hem niet zo zien. Hij mag voor mij vrijgelaten worden. Al heeft hij mij zo geslagen."  De openbaar aanklager hield rekening met het verzoek van het slachtoffer en deed een gepast strafvoorstel.

De rechte zei dat hij de verdachte behoorlijk kwalijk neemt voor diens ondoordachte handelingen. "Het is nog erbij jouw zusje. Je weet precies bij wie je dit uithaalt want je doet het niet bij die andere arrestanten toch? Je moet dit gedrag achterwege laten, want je gaat in grote problemen komen." Van Dijk vertelde de rechter dat het niet de eerste keer is dat Jonathan S. in aanraking komt met justitie. Ze hoopt daarom dat de tijd in voorarrest hem tot andere gedachten heeft gebracht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina